Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

nieuw / Skoda op het salon van Brussel 2017

Geschreven door David Leclercq op 23-12-2016

Het Tsjechische merk van de VW-groep vat 2017 aan met nieuwe troeven voor bedrijfsvloten zowel als voor particulieren die gevoelig zijn voor een goede verhouding prijs-kwaliteit.

KODIAQ

De nieuwe SUV Kodiaq is natuurlijk van kapitaal belang voor Skoda. Onze Eerste Test van het model (AG 969) liet een erg positieve indruk na, al houdt het gamma motoren en versnellingsbakken niet bepaald een verrassing in. Aan benzinezijde omvat het aanbod de 1.4 TSI van 125 of 150 pk (met cilinderuitschakeling) en de 2.0 TSI met 180 pk. Aan dieselzijde vinden we de bekende 2.0 TDI met 150 of 190 pk. Qua stijl kan de Kodiaq zich voldoende onderscheiden van zijn soortgenoten van de Volkswagen-groep, zijn uitrusting is up-to-date en de afwerking is van goed niveau (op de keuze van sommige materialen na, zoals die voor de middenconsole of de deurgrepen). Verder kan de Skoda-SUV rekenen op de traditionele troeven van het merk en biedt hij een geslaagd compromis tussen comfort en weggedrag.

OCTAVIA

Precies twintig jaar na de eerste Octavia krijgt de huidige generatie, nog altijd de onbetwistbare bestseller van het merk, een opfrisbeurt. Een gewone facelift, maar wel een zichtbare, dankzij de nieuwe tweedelige koplampen en enkele details zowel op de voor- als de achtersteven. Het uitgebreide Octavia-gamma omvat sinds kort de 1.0-driecilinder van 115 pk, geen slechte keuze als je niet constant de snelweg op moet. De nieuwe Octavia zet ook volop in op technologie, of het nu gaat om veiligheid of om connectiviteit.

SUPERB COMBI

De grote break van Skoda is misschien een van de beste vertegenwoordigers in deze categorie van ‘betaalbare’ grote breaks (dat verder de Renault Talisman, de Mazda 6 en de Peugeot 508 omvat) en is erg succesvol in het fleetsegment. De jongste generatie heeft dan ook tal van troeven, al moet je wel iets meer betalen voor de Tsjechische break en kies je voor een goed weggedrag best voor de gestuurde ophanging… die de uiteindelijke rekening nog wat doet oplopen.

Ontdek ook

YETI | Er wordt een nieuwe Yeti aangekondigd voor de herfst van 2017, wat betekent dat het misschien het laatste salon van Brussel is voor de huidige generatie. Misschien de gelegenheid om te profiteren van interessante fin de carrière-acties.

OCTAVIA Ultimate | De Octavia krijgt een facelift, waardoor je wellicht goede zaken kunt doen op een stockmodel. De speciale reeks Octavia Ultimate zou een van de interessantste gezinswagens van het salon moeten zijn.

 

Ontdek waar dit merk zich op het salon bevindt dankzij ons interactieve plan

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten