Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden & premières / Koenigsegg Agera RS Gryphon: 1.395 pk in Genève

Geschreven door David Leclercq op 03-03-2017

In Genève wordt een erg bijzondere versie voorgesteld van de Koenigsegg Agera RS: de Gryphon, die zich onderscheidt door zijn specifieke aankleding, onder meer met goud.

Deze Koenigsegg Agera RS Gryphon is een uniek exemplaar dat is besteld door een gefortuneerde klant. Maar voor hij wordt geleverd, wordt hij eerst nog in Genève tentoongesteld. Uiteraard behoudt de auto de 1.395 pk sterke 5.0-V8, die hem in combinatie met zijn leeggewicht van 1.395 kilo een verhouding gewicht-vermogen van 1 kg/pk geeft.

Specifiek

Wat deze Gryphon onderscheidt, is dat de stootstrips en logo’s in 24-karaats goud zijn gemaakt, waardoor ze scherp contrasteren met het koolstofvezel. In het interieur vinden we zwart alcantara, gepolierd koolstofvezel en geanodiseerd aluminium, materialen die ook contrasteren met de gouden stiknaden en Gryphon-logo’s. De Agera RS Gryphon wordt geleverd met een verwijderbaar targadak dat onder de motorkap van de auto kan worden weggeborgen. Verder heeft hij koolstofkeramische remmen en een hydraulisch liftsysteem op de twee assen. Koenigsegg heeft de productie van de Agera RS vorige jaar gestaakt, waardoor deze Gryphon waarschijnlijk de allerlaatste is. Er zijn er in totaal 25 van verkocht.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten