Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / ING Ardenne Roads 2016: over de Maquisard

Geschreven door Olivier Duquesne op 20-04-2016

Op 23 en 24 april vindt de regelmatigheidsrally ING Ardenne Roads 2016 plaats. Dit jaar gaat die langs de Côte du Maquisard en scherpten de organisatoren ook de regels aan, vooral wat overdreven snelheid betreft.

De ING Ardenne Roads zal, na de technische controles op vrijdag 22 april, op 23 en 24 april voor zijn 15e editie van start gaan in Spa. Zo'n 150 prestigieuze oldtimers worden verwacht voor de regelmatigheidsproef, die zich voornamelijk in het Luikse zal afspelen. De editie van 2016 wijdt een nieuw onderdeel in op zondagmorgen vanaf 8.30 uur, namelijk de Côte du Maquisard. De helling van 2.340 meter in de omgeving van Theux is zeer bekend bij liefhebbers van heuvelklimraces. Ze bevindt zich tussen het gehucht Marteau en het Monument du Maquisard Inconnu.

Tripy

De deelnemers maken tijdens de proef gebruik van een Tripy-gps-systeem. Baandirecteur Jean-François Devillers motiveert die keuze door het feit dat het steeds moeilijker wordt om de nodige toelatingen te bekomen van de overheden. Het systeem zal dus ook de snelheid van de deelnemers controleren in de bebouwde kom en daarbuiten, om misbruik te vermijden en dus de politie en de gemeentes niet voor het hoofd te stoten. Bovendien belooft de organisatie sancties bij overdreven snelheid. Toeschouwers zijn natuurlijk altijd welkom en kunnen hun hart ophalen aan de verschillende checkpoints.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten