Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Audi Q5 2016

Geschreven door Tony Verhelle op 06-04-2016

Nog dit jaar komt Audi met zijn nieuwe Q5 op de proppen. Highlights zijn een programmeerbare instrumentering, matrix-(laser)licht en heel wat rijhulpsystemen.

De nieuwe Audi Q5 wordt inderdaad nog eind dit jaar verwacht. De huidige Q5 is een van de bestsellers van het merk en de Ingolstadters willen die traditie zeker verderzetten, lees: nog verbeteren. Met de modelwissel volgt ook een verhuis van productie-eenheid, in plaats van in Ingolstadt wordt de nieuweling in Mexico geassembleerd.

Zelfde leest

Visueel zullen de huidige eigenaars van een Q5 zich niet ontheemd voelen. De nieuweling zit wat strakker in het pak, het dak helt wat scherper af en de looks vooraan verwijzen naar de Prologue Concept (matrix/laserverlichting mogelijk als optie), maar het blijft een Q5, uiterlijk iets groter dan zijn voorganger om het onderscheid met de Q3 en de komende Q2 duidelijk te maken.

Ook de Q5 wordt zo’n 100 kg lichter tegenover zijn voorganger (MQB-platform oblige), de motoren blijven grotendeels dezelfde maar worden opgewaardeerd, als topmodel komt er (later) ook een RS Q5 die zo’n 400 pk haalt uit een vijfcilinder met turbolading. Naar verluidt zouden enkel versies met vierwielaandrijving in de aanbieding komen. Op een plug-in variant zou het toch nog een jaar wachten zijn, dat wordt dus herfst 2017.

Net als andere Audi’s zal de Q5 voorzien zijn van een zogenaamde virtuele cockpit die voor een deel zelf samen te stellen is. Hoog bovenaan in het lastenboek staan in elk geval een poepsimpele bediening en verschillende naast elkaar bestaande mogelijkheden om de elektronica te bedienen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten