Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Video / Ford GT op het Goodwood Festival of Speed

Geschreven door Olivier Maloteaux op 29-06-2017

Dit weekend vindt in Goodwood het Festival of Speed plaats, een niet te missen jaarlijks feestje voor liefhebbers van snelheid.

Ook dit jaar trekken autobouwers weer massaal naar het Goodwood Festival of Speed (29 juni tot 2 juli), dat een erg commercieel evenement is geworden, vergelijkbaar met een autosalon maar dan in open lucht. Ford zal van de partij zijn met de straatversie van zijn nieuwe GT, die niet enkel zal paraderen maar ook echt zal deelnemen aan de beroemde heuvelklimrace van het evenement. Aan het stuur zitten de coureurs van het team Chip Ganassi: Andy Priaulx en Harry Tincknell. Ook een Ford Mustang GT4-racewagen met een 5.2-V8 neemt deel aan de heuvelklimrace.

Geel en zwart

De nieuwe Ford GT wordt aangedreven door een 3.5-V6 biturbo met bijna 650 pk. Dankzij een structuur in koolstofvezel blijft het gewicht van de auto beperkt (1.385 kilo), waardoor hij machtige prestaties neerzet. Spektakel gegarandeerd dus in de tuin van Lord March. Zoals we in dit filmpje kunnen, zien zet Ford tijdens de race van komend weekend een geel en zwart gelakte GT in met de grote inklapbare spoiler.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten