Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Motorfietstests / Yamaha X-MAX 400 : Tussen de sterren

Geschreven door Laurent Cortvrindt op

Verdient de maxiscooter X-Max 400 zijn plaats in het gamma sportieve stadsmodellen van Yamaha, tussen de X-Max 300 en de T-Max? Ja hoor, en zelfs meer dan ooit als je het ons vraagt.

Het dynamische design van de nieuwe X-Max 400 is geïnspireerd op dat van zijn kleine broer, de X-Max 300. Hij neemt er de kenmerkende dubbele koplamp van over, net als het boemerangsilhouet dat typisch is voor de Max-modellen. Voor deze 400 werd echter een tandje bijgestoken qua look, in de eerste plaats door de led-technologie voor de dagrij- en de dimverlichting en meer algemeen door een verzorgdere en ‘sportievere’ afwerking. Zo geniet de bestuurder een betere lendensteun dankzij een apart kussentje, terwijl een digitaal lcd-schermpje alle nuttige informatie toont, bijna zo volledig als die in een stadsautootje.

Aan het stuur roept de algemene fabricagekwaliteit geen enkele kritiek op. Alles geeft een robuuste en goed geassembleerde indruk en de gebruikte materialen stralen kwaliteit uit. Dat maakt het dubbel jammer dat het opbergbakje rechts niet overal even netjes sloot op ons testexemplaar. Voorts ontdekken we met veel plezier de nieuwe Smart Key, die zo veel intuïtiever en gebruiksvriendelijker is dan die van de T-Max. Of hoe je efficiënt en modern uit de hoek kunt komen met eenvoudige procedures.

  • Bijtkracht remmen
  • Laadvolume
  • Algemene afwerking
  • Uitgesproken trillingen
  • Lage centrale steun
  • Formaat in de stad

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars