Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Skoda: Juke-achtige SUV en RS-modellen

Geschreven door David Leclercq op 28-10-2016

Skoda presenteert binnenkort een volledig SUV-gamma. Naast de grote Kodiaq en de Yeti in de middenklasse, verschijnt een kleine SUV die de Nissan Juke in de schaduw moet rijden.

Skoda plant een volledige familie van SUV’s. Met de grote Kodiaq hebben we net kennisgemaakt en over enkele maanden ontdekken we de toekomstige Yeti, maar we verwachten ook een kleinere SUV. Een interessante evolutie, al hoeft dit niet te verbazen want Seat volgt dezelfde weg. Na de Ateca volgt de kleinere Arona. En zoals wel vaker bij Volkswagen wordt er gretig gekloond.

2019

De nieuwe Skoda verschijnt in de loop van 2019. Die informatie is officieel, want Christian Strube, de technische ontwikkelingschef van Skoda, heeft verklaard dat ze nu al werken aan de auto. Het model is gebaseerd op de nieuwe MQB A0-architectuur van de Volkswagen-groep die ook gebruikt wordt voor de volgende Fabia en VW Polo. Qua afmetingen vult de nieuwe SUV eigenlijk de leegte die ontstaan is na de Roomster, die niet vervangen wordt.

4WD?

Het platform maakt twee- of vierwielaandrijving mogelijk, maar het is nog niet bekend of deze laatste optie ook benut wordt gezien de beperkte vraag naar 4WD in dit segment. De motoren zijn klassiek of met andere woorden benzines en diesels. Later volgt ook nog een elektrische versie.  

Ook nieuwe RS-modellen

Skoda plant ook nieuwe RS-modellen. Vandaag is er alleen een RS van de Octavia, maar Skoda wil zulke varianten ook ontwikkelen op basis van de Superb en de Kodiaq, met vermogens van ongeveer 300 pk voor de modellen met vierwielaandrijving.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten