Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Jaguar F-Type SVR: eerste details

Geschreven door David Leclercq op 25-01-2016

De afdeling Special Vehicle Operations neemt de F-Type van Jaguar onder handen. De eerste details zijn al gelekt op het internet.

Er is dus al iets meer bekend over de toekomstige Jaguar F-Type SVR, waarvan enkele details en beelden dit weekend uitlekten. De informatie verscheen eerst op het Nederlandse Autoblog, nadat een Duitse dealer een brochure had prijsgegeven. Gevolg: het model is al enkele maanden vroeger bekend.

5.0 V8 met 575 pk

Zoals verwacht, doet de vijfliter V8 dienst in dit model maar in een nieuwe configuratie. Terwijl de huidige variant 550 pk levert, duwt de F-Type SVR door tot 575 pk. Zo legt hij 0 tot 100 km/u af in 3,7 seconden (0,4 seconden sneller) en haalt hij een topsnelheid van 320 km/u (+20 km/u).

Harder onderstel

De F-Type SVR evolueert ook qua onderstel. Hij krijgt koolstof-keramische remmen die 21 kg minder wegen. De uitlaat is van titanium (12 kg winst) en de gesmede aluminium wielen zorgen voor nog eens 10 kg minder. Gezien de hoge snelheden werd de stroomlijn verbeterd met een achterspoiler die het lifteffect met 80 procent vermindert. Tegelijk zorgen nieuwe luchtroosters vooraan voor een betere koeling van de remmen.

Ook als cabriolet

Uit het document van de Duitse concessiehouder leren we dat er ook een cabrioversie komt, met een topsnelheid van 312 km/u. Het is nog niet bekend wanneer deze snelle F-Types op de markt komen. Ze werden al eind 2015 verwacht, maar dat bleek te vroeg. Misschien staan ze in Genève (3-13 maart). De startprijs wordt geschat op 130.000 euro, maar dat moet uiteraard nog bevestigd worden.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten