Zoeken

Citroën C4 Picasso


Nieuw

De nieuwe Citroën C4 Picasso heeft zoals verwacht het design overgenomen van het prototype dat in Genève werd onthuld. De eenvolumer krijgt twee grote schermen aan boord, waarvan één aanraakscherm.

02-04-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Citroën C4 Picasso
Kenmerken Citroën C4 Picasso

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Citroën C4 Picasso (84)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Citroën C4 Picasso (128)
Alles over Citroën C4 Picasso
Alles over Citroën

De nieuwe Citroën C4 Picasso krijgt een totaal andere neus dan zijn voorganger, die echter wel identiek is aan het prototype dat in maart werd onthuld. De eenvolumer maakt voluit gebruik van digitale technologie. Een panoramisch scherm van twaalf duim op de middenconsole geeft informatie weer over het rijden en de navigatie en kan door de bestuurder worden gepersonaliseerd. Iets lager en dichter bij het stuur staat een zevenduims aanraakscherm waarmee boordfuncties kunnen worden bediend en, als optie, een internetverbinding.

De 4,43 meter lange en 1,61 meter hoge eenvolumer staat op een gloednieuw platform voor PSA: EMP2. Dat gebruikt heel wat lichtgewicht elementen, zoals een motorkap in aluminium, zodat een gewichtsreductie van liefst 140 kilo in vergelijking met de huidige C4 Picasso kon worden verwezenlijkt. Onder de motorkap is keuze tussen een 1.6-benzinemotor met vermogens van 120 tot 155 pk en een even grote diesel met 90 of 115 pk, die van de C4 is overgenomen. De zuinigste versie, de eHDi 90 met gerobotiseerde versnellingsbak, laat een CO2-uitstoot van 98 g/km optekenen.

In het interieur heeft Citroën op de tweede zitrij drie individuele en even grote stoelen geplaatst. De koffer wordt 40 liter groter in vergelijking met de vorige generatie en biedt voortaan 537 liter. Door de stoelen naar voren te schuiven, groeit dat volume tot 630 liter. De drie zitjes van de tweede zitrij zijn verder neerklapbaar. En wanneer de rugleuning van de voorste passagiersstoel is neergeklapt, kunnen voorwerpen tot 2,5 meter lang worden vervoerd.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

ener-g-force marokko kilometerstanden mei terreinwagen aankoop 650 jeremy scott fiets r-link tweedehands bug citroën ds5 start&stop jumpy 28i bmw 4-reeks coupé chevrolet cruze stationwagon museum gumpert

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama Karting Zomeraanbod


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :