Zoeken

Citroën Grand C4 Picasso


Nieuw

Na de nog maar pas gelanceerde C4 Picasso onthult Citroën nu de zevenzitsversie Grand C4 Picasso. Ondanks dezelfde opvallende neus verschillen de twee aanzienlijk.

27-06-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Citroën Grand C4 Picasso
Kenmerken Citroën Grand C4 Picasso

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Citroën Grand C4 Picasso (109)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Citroën Grand C4 Picasso (126)
Alles over Citroën Grand C4 Picasso
Alles over Citroën

De nieuwe Grand C4 Picasso - die zeven zitplaatsen aanbiedt - neemt wel de neus over van de pas gelanceerde C4 Picasso (al is de voorbumper een klein beetje anders), maar heeft een duidelijk verschillend profiel. Ook de achterpartij ziet er anders uit, al was het maar door de achterlichten, die er met hun 3D-effect gesofistikeerder uitzien. Deze zevenzitter doet een beroep op het nieuwe EMP2-platform van de groep en rust op een 11 centimeter langere wielbasis (2,84 meter) dan zijn voorganger, terwijl zijn totale lengte onveranderd bleef (4,59 meter). De koffer werd 69 liter groter: met de tweede stoelenrij maximaal naar voren geschoven komt een volume van 700 liter vrij.

Het interieur baadt in het licht dankzij een totale glasoppervlakte van meer dan 5,70 vierkante meter. Die komt ook het zicht rondom ten goede, al biedt Citroën optioneel nog een camerasysteem aan dat een beeld van 360 graden rond de auto kan geven. De instrumenten en gegevens van de boordcomputer worden getoond op een HD-scherm met een diagonaal van 12 duim en personaliseerbare achtergrond dat zich centraal op de middenconsole bevindt. Eronder vind je een 7 duim groot aanraakscherm waarmee je alle comfort- en multimediafuncties bedient. Daarbij ook verschillende apps, waaronder die van Michelin en de radarverklikker Coyote.

In het vooronder ligt de jongste generatie diesels, met de 2.0 BlueHDi, die al aan de Euro 6-normen voldoet. Deze 150 pk sterke viercilinder stoot in combinatie met de manuele zesbak 110 g CO2/km uit; met de nieuwe zestrapsautomaat is dat 117 g/km. Verder is ook nog de 1.6 e-HDi verkrijgbaar, in twee vermogensniveaus: 90 en 115 pk. De eerste verbruikt officieel gemiddeld slechts 3,8 l/100 km (98 g/km). Met dank aan de gewichtsbesparing van 100 kilogram ten opzichte van de huidige generatie... Tegen meerprijs kunnen beide 1.6 e-HDi's gekoppeld worden aan de gerobotiseerde zesbak ETG6. De nieuwe Grand C4 Picasso wordt tegen de herfst bij de dealers verwacht.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

horizon bluemotion vq seven abarth 695 vaillant code grand espace g cabrio carbone rendement canada rail skoda octavia scout dynamiek audi a3 sportback g-tron cayenne trezia nissan bladeglider love

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama Karting Zomeraanbod


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :