Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / EU maakt geen uitzondering voor e-brandstoffen in 2035

Geschreven door Frédéric Kevers op 18-05-2022

Het Europese verbod op de verkoop van auto's met verbrandingsmotoren dat vanaf 2035 van kracht wordt, maakt geen uitzonderingen voor biofuels.

De Milieucommissie van het Europees Parlement heeft zich uitgesproken voor een vermindering van de CO2-uitstoot met 100% tegen 2035. Deze doelstelling zou resulteren in een verbod op de verkoop van voertuigen met verbrandingsmotoren - zowel benzine als diesel - met inbegrip van plug-in hybride aandrijflijnen. Maar de wetgevers gaan nog verder door dergelijke motoren helemaal te verbieden, zelfs als ze worden aangedreven door zogenaamd koolstofneutrale e-brandstoffen. Concreet betekent dat dat er vanaf 2035 nog enkel elektrische auto's verkocht mogen worden in Europa. En dat is een streep door de rekening van een heleboel sportwagenbouwers, Porsche voorop.

LEES OOK EU bevestigt ban op verbrandingsmotoren in 2035

Hoewel Italië tegen het voorgestelde verbod had geprotesteerd en een uitzondering had geëist voor fabrikanten met kleine oplages - dat wil zeggen Ferrari, Lamborghini, Pagani en andere - heeft het zijn protest uiteindelijk ingetrokken. Frankrijk - dat momenteel het voorzitterschap van de Europese Raad bekleedt - had gehoopt dat plug-in hybrides van het verbod zouden worden gespaard, maar dat zal niet gebeuren. Uitgaande van het principe dat vervoer verantwoordelijk is voor 25% van de CO2-uitstoot in Europa, willen de wetgevers het volledige nieuwe wagenpark vanaf 2035 elektrificeren, met als doel hetzelfde te doen voor het volledige wagenpark tegen 2050, ervan uitgaande dat auto's 10 tot 15 jaar op de weg blijven voordat ze definitief van de weg worden gehaald.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten