Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / Inschrijvingen: kleine daling in juli

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-08-2016

De officiële cijfers van de inschrijvingen van nieuwe auto's tonen een kleine terugloop in juli. Geen reden tot paniek volgens Febiac, die zegt dat de daling te wijten is aan een kleiner aantal werkdagen in 2016 dan in 2015.

De Belgische overheden hebben een daling van 4,84 procent geregistreerd van inschrijvingen van nieuwe voertuigen in juli 2016 tegenover juli van vorig jaar. Febiac (Belgische federatie van de auto- en tweewielerindustrie) verklaart dat die terugloop – de eerste daling sinds vijf maanden tijd – te maken heeft met het feit dat 2016 twee werkdagen minder telt en de verdelers dus gesloten zijn. Zo werden vorige maand 34.373 nieuwe voertuigen ingeschreven in België tegenover 36.121 vorig jaar tijdens dezelfde periode.

2016 nog steeds positief

Ondanks de daling in juli zijn de verkoopcijfers nog steeds positief sinds begin dit jaar. Zo werden er in totaal, sinds januari, 343.979 nieuwe voertuigen ingeschreven in België, ofwel 5,99 procent meer dan in 2015. De stijging is nog duidelijker bij de lichte bestelwagens met 8,99 procent extra inschrijvingen. Een score die misschien beïnvloed wordt door de tolheffing voor vrachtwagens, die bepaalde ondernemingen ertoe gebracht heeft hun vloot met lichte bedrijfswagens aan te vullen om hun 'kleine' vrachtwagens te vervangen. Wat de daling van de verkoop van de vrachtwagens van minder dan 16 ton (-4,26 procent) lijkt te bevestigen.

VW en Renault

Volgens de brutogegevens van juli domineert Renault de markt met 3.401 inschrijvingen in juli 2016 tegenover 3.369 voor Volkswagen. Maar VW is 4,43 procent gestegen, terwijl Renault een daling kent van 7,08 procent. Het Franse merk schrijft bovendien meer auto’s uit dan de Duitse constructeur. De nettogegevens van juni bevestigen dit, met Volkswagen op kop van de markt, voor Renault. Op derde positie blijft BMW in vorm.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten