Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / BMW: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 04-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: BMW

Hét grote BMW-nieuws in 2023 was de komst van de 5-Reeks – die meteen ook als elektrische i5 werd gelanceerd. Ook qua imago kan het belang van die berline maar moeilijk worden overschat. Voor de beste verkoopcijfers in ons land zorgen momenteel echter de 1-Reeks en meer nog de X1; van die laatste scoort ook de elektrische i-variant bijzonder goed. BMW was in 2023 dan ook andermaal het bestverkochte merk in ons land, met dank aan de populariteit op de bedrijfswagenmarkt. Er werden daarnaast diverse modellen opgefrist en we verwelkomden natuurlijk evengoed nog de plezante M2 en de imposante XM.

2023 BMW XM Red Label

Elektrische break

Voor 2024 zijn er eveneens verschillende nieuwe BMW’s gepland, waaronder de Touring-variant van de 5-Reeks. Die break komt er zelfs als elektrische i5. Een andere belangrijke lancering wordt de eind vorig jaar al onthulde nieuwe X2; ook daarvan wordt voor het eerst een elektrische variant afgeleid.

BMW WAS IN 2023 ANDERMAAL HET BESTVERKOCHTE MERK IN ONS LAND.

Voor nog wat later, dus 2025 en verder, staat nog een hele reeks EV’s op de planning. Met de vorig jaar voorgestelde (en best wel verrassende) conceptcar Vision Neue Klasse liet BMW al verstaan dat die modellen naast een specifiek platform ook een geheel nieuwe look krijgen. Er is al sprake van zes producten; denk zowel aan berlines, breaks als SUV’s.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten