Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Officieel: nieuwe Gamma wordt de Model 3-concurrent van Lancia

Geschreven door Klaas Janssens op 20-10-2023

Lancia staat voor een opmerkelijke comeback en rekent daarvoor op drie modellen: de Ypsilon, de Delta en... de Gamma. Dat wordt een elektrische auto die modellen zoals de Polestar 2, de Tesla Model 3 en de BMW i4 viseert.

De grote comeback van Lancia staat gepland voor 2024. Het eerste model van de Italiaanse constructeur onder Stellantis-bewind wordt de nieuwe Ypsilon, die zowel een hybride als een elektrische aandrijving zou krijgen. In 2025 volgt de sportieve HPE-versie (High Performance Electric), die wel eens verwant zou kunnen zijn aan de Abarth 500e. Verder was er sprake van een nieuwe Lancia Delta, die pas in 2028 aan het gamma toegevoegd zou worden. En van een elektrische auto die cross-overtrekjes zou combineren met een fastbackdesign.

LEES OOK Lancia lanceert Europese comeback in België

Dankzij elektrische Pu+Ra HPE Concept weten we ongeveer waar Lancia naartoe wil op het vlak van design, want met de toekomstige modellen wil de Italiaanse autobouwer teruggrijpen naar de vormtaal van iconische auto's uit het rijke verleden. En ook de namen worden gerecupeerd, want die elektrische auto die cross-overtrekjes zou combineren met een fastbackdesign zal Lancia Gamma gaan heten. Die wordt in de loop van 2026 verwacht, zal ongeveer 4,7 meter lang zijn en bouwen op het STLA Medium-platform van Stellantis. Wordt vervolgd!

Lancia Gamma Coupé 1977

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten