Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nostalgie / Deze 3 legendarische modellen gebruikt Lancia als inspiratie voor de toekomst

Geschreven door Olivier Duquesne op 08-11-2022

In 2024 maakt Lancia een comeback buiten Italië. De nieuwe designrichting zou binnenkort voorgesteld worden. Het Italiaanse merk laat alvast weten welke drie modellen uit het verleden de ontwerpers als inspiratie gebruiken.

In 2024 keert het merk Lancia terug naar België en verschillende andere Europese landen buiten Italië. De positionering zal premium en geëlektrificeerd zijn. Na de terugkeer van de geëlektrificeerde Ypsilon zullen de twee andere geplande modellen, een SUV in 2026 en de 'Delta' in 2028, volledig elektrisch zijn.

De Italiaanse constructeur laat weten dat de designrichting van zijn nieuwe modellen op 28 november wordt onthuld. En dat de ontwerpers zich – onder de talrijke iconische modellen van het merk – hebben laten inspireren op drie modellen in het bijzonder: de Beta HPE, de Gamma Coupé en de Fulvia Coupé.

Lancia Beta HPE

De in 1975 in Genève voorgestelde Lancia Beta HPE (High Performance Estate) was een praktische gezinsauto met een sportieve roeping. Zijn stijl werd gekenmerkt door zijn schuine achterklep waarvan de ruit geïnspireerd was op Venetiaanse luiken, om opwarming van het interieur door de zon beperken. Een ander origineel kenmerk was dat de achterste hoofdsteunen in de rugleuning konden worden geplaatst wanneer ze niet werden gebruikt. En door de achterbank volledig neer te klappen kon je een matras in de koffer leggen om op te ‘slapen’. Een ander tijdperk

Lancia Gamma Coupé

Deze GT, die een "rijdend salon" wordt genoemd, is een werk van Pininfarina. Ondanks zijn elegantie en zijn seventies dashboard werd deze auto geen commercieel succes. Maar zijn stijl heeft de tand des tijds doorstaan met een onmiskenbaar Lancia-cachet. Technisch profiteerde hij van een viercilinder-boxermotor en een geavanceerde ophanging. Het moest ook veilig zijn, met beschermingsbalken in de deuren. Vergeet niet dat we hier midden in de jaren 70 zitten.

Lancia Fulvia Coupé

Deze auto was een echt commercieel succes in het midden van de jaren 60. Deze 2+2 uit 1965 werd ontworpen door Piero Castagnero. Er wordt gezegd dat hij werd geïnspireerd door de luxekano’s van Riva. Deze Fulvia Coupé was niet alleen mooi, maar had ook karakter en echt dynamische prestaties.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten