Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / MG: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 18-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: MG

Enkele Chinese merken hebben op korte tijd toch al vaste voet gekregen op de Belgische bodem, waarbij vooral de resultaten van MG opvallen. Het merk kan natuurlijk teren op een sterke naam én wordt in België verdeeld door de grote Astara-groep, waarvan onder meer ook Hyundai en Suzuki deel uitmaken.

Ervaring zat dus, en dat zorgde zelfs al voor een mooie doorbraak op de ‘moeilijke’ Belgische fleetmarkt. Maar het MG-succes heeft zeker ook te maken met het fraaie en scherp geprijsde gamma dat voor Europa werd samengesteld. Het populairste model is de MG 4, waarvan vorig jaar ook een 435 pk sterke en sportiever aangeklede XPower-variant werd afgeleid.

2024 MG Cyberster

Elektrische roadster

Met de 5, de ZS, de HS en de Marvel R kun je gerust al van een breed gamma spreken. De eerste van de rij was trouwens de allereerste elektrische break op onze markt. Niet alle MG’s zijn echter EV’s; de ZS en HS kun je ook nog altijd met benzinemotor krijgen.

DE ELEKTRISCHE CYBERSTER LEGT DE LINK MET HET BRITSE MG-VERLEDEN.

Dat zal zeker niet het geval zijn voor de geweldige Cyberster. Die dus wel 100 procent elektrische roadster gaat dit jaar in productie. De fraai gelijnde auto legt natuurlijk de link met het Britse verleden van het merk – noem het gerust een soort elektrische opvolger voor de MG F en TF, maar dan een maatje groter. En krachtiger.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten