Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Meer dan 20 miljoen zelfrijdende auto's in 2035?

Geschreven door Jean-François Christiaens op 14-06-2016

Consultancybureau IHS schat dat de markt van zelfrijdende auto's tegen 2035 jaarlijks goed zal zijn voor 20 miljoen auto's. China en de Verenigde Staten zullen daarbij de verkoopcijfers aanvoeren.

De zelfrijdende auto zal zich meer dan waarschijnlijk geleidelijk aan gaan verspreiden in onze steden. Consultancybureau IHS heeft zopas een rapport gepubliceerd waarmee het wil inschatten hoe hard de technologie zal gaan doorwegen in de autosector. Volgens het bureau gaat de verkoop van zelfrijdende auto's massaal de hoogte in schieten vanaf 2025, om tegen 2035 de kaap van 20 miljoen exemplaren per jaar te overschrijden. Volgens het rapport zouden in eerste instantie de Verenigde Staten de grootste markt vormen voor zelfrijdende auto's. Japan, dat naar aanleiding van de Olympische Zomerspelen van 2020 de aanwezigheid van zelfrijdende auto's op zijn grondgebied mogelijk zou versnellen, zou op dat moment ook voor een grote afzetmarkt kunnen zorgen. Maar op termijn zou volgens het rapport van IHS China de leiding kunnen overnemen en de grootste markt kunnen worden. Volgens het consultancybureau zouden in 2035 alleen al in China meer dan 4,5 miljoen zelfrijdende auto's verkocht kunnen worden.

600.000 exemplaren in 2025

In afwachting zouden de zelfrijdende auto's geleidelijk aan meer gewicht in de schaal moeten gaan leggen. Volgens Egil Juliussen, de directeur van de onderzoeksafdeling van IHS, zal de markt vanaf 2025 pas echt aan belang winnen. Hij schat dat de markt van zelfrijdende auto's op dat moment goed zal zijn voor zo'n 600.000 exemplaren. Vervolgens zou de markt er jaarlijks met meer dan 40 procent op vooruit moeten gaan tot in 2035. Tijdens dat decennium zou de zelfrijdende auto geleidelijk aan het merendeel van de markten al veroverd moeten hebben en een gevestigde waarde en een geloofwaardig alternatief worden voor de huidige mobiliteitsoplossingen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten