Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Stellantis belooft nieuwe, 100% elektrische Citroën SUV tegen 2025

Geschreven door Olivier Duquesne op 05-06-2023

In de Franse fabriek in Rennes bereidt Stellantis de assemblage van een nieuw model voor. Het gaat om een topmodel dat bouwt op het STLA Medium-platform en dat de dubbele chevron van Citroën zou dragen. De productie start in de loop van 2025.

In de loop van 2025 lanceert Stellantis een volledig nieuwe, 100% elektrische SUV die gebruik maakt van de STLA Medium-architectuur. Dat modulaire EV-platform is ontworpen voor voertuigen die tussen de 4,20 en 5 meter meten, biedt ruimte voor accupakketten tussen de 87 en de 105 kWh, en kan motoren aan met een systeemvermogen van 330 kW/442 pk. Bovendien kan die STLA Medium verschillende aandrijfconcepten aan: afhankelijk van je noden kan je kan dus kiezen voor voor-, voor achter- of voor vierwielaandrijving. 

Die nieuwe, in het Franse Rennes geproduceerde SUV wordt een elektrisch topmodel. En wellicht gaat het om een Citroën. In 2024 zal de fabriek een grondige transformatie ondergaan, met die aanpassingen aan de productie van elektrische auto's is een investering van 160 miljoen euro gemoeid.  Zo is er sprake van een speciale assemblagewerkplaats voor de batterijen.

Citroën SUV EV Rennes site

Eerst Citroën, dan de rest

Het eerste merk van de Stellantis-groep dat in Rennes van de band zal rollen en op het nieuwe STLA Medium-platform zal staan, draagt de dubbele chevron van Citroën. Later is concerngenoot Opel aan de beurt, de 100% elektrische opvolger van de Grandland zou in het Duitse Eisenach geproduceerd worden. Die nieuwe EV-architectuur zal ook door de andere Stellantis-merken gebruikt worden, van Alfa Romeo en DS tot Lancia en Peugeot. Reken hoe dan ook op een hele rist nieuwe elektro-SUV's...

 

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten