Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Nieuwe Dodge Charger heet Daytona en wordt elektrische muscle car

Geschreven door Klaas Janssens op 06-03-2024

De Amerikaanse muscle car laat zich verleiden tot elektrokracht, want de nieuwe Dodge Charger Daytona ruilt zijn V8 voor een elektrisch aandrijfgeheel.

Dodge pakt het anders aan dan Ford, dat de klassieke Mustang als coupé en cabriolet aanbiedt naast een elektrische SUV die Mustang Mach-E heet. De Charger maakt immers plaats voor een volledig nieuwe generatie, die je zal kunnen krijgen met ofwel verbrandingsmotoren ofwel een elektrisch aandrijfgeheel. De nieuwe Dodge Charger Daytona debuteert als coupé, maar krijgt ook een wat langere vijfdeursvariant die de Challenger vervangt.

2025 Dodge Charger Daytona

De nieuwe Dodge Charger Daytona bouwt op het STLA Large-platform van Stellantis, dat we binnenkort ook bij Alfa Romeo en Lancia verwachten (want Europese plannen heeft de Amerikaanse constructeur niet met deze muscle car)

Specificaties en prestaties

 Het elektrische aandrijfgeheel combineert twee elektromotoren (en dus vierwielaandrijving) met een batterijpakket van 100,5 kWh. De R/T-variant ontwikkelt 550 pk, sprint in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een rijbereik van 510 kilometer (volgens de Amerikaanse EPA-norm). De sportievere Scat Pack zet daar 670 pk, 3,3 seconden en 418 kilometer tegenover. 

2025 Dodge Charger Daytona

Er staat ook een hardcore Banhee-versie van de elektrische Dodge Charger Daytona op de planning, die over een performanter 800V-systeem zal beschikken. Hoewel de nieuwe Dodge Charger afscheid neemt van de V8, zal hij nog steeds aangeboden worden met verbrandingsmotoren. Die versies ruilen de Daytona-benaming voor het Sixpack-achtervoegsel. Je kiest tussen de Standard Output met 420 pk en de High Output van 550 pk.

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten