Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Hier is de nieuwe Toyota Land Cruiser, snelle beslissers krijgen ronde koplampen (+Belgische prijzen)

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-08-2023

De nieuwe Toyota Land Cruiser blijft trouw aan zijn roots. Hoewel de nieuwe generatie een heleboel moderne technologieën adopteert, blijft het een onverzettelijke terreinwagen die modder noch rotsen vreest. De First Edition krijgt ronde, de overige versies vierkante koplampen.

Om de 72-jarige bloedlijn van de Toyota Land Cruiser in de verf te zetten, krijgt de nieuwe generatie een retromodern koetswerkdesign gepast. De First Edition komt met ronde koplampen, de gewone varianten kijken door vierkante exemplaren. Die nostalgische benadering zagen we eerder bij de Land Rover Defender en de Ford Bronco.

De nieuwe Toyota Land Cruiser telt 5 of 7 zitplaatsen, meet 4,92 meter en bouwt op het GA-F-platform dat de Japanse constructeur eerder gebruikte voor de Land Cruiser 300, die niet verkrijgbaar is in Europa. De architectuur maakt het chassis naast lichter vooral stijver: de gecombineerde rigiditeit van het koetswerk en het chassis neemt met 30% toe.

2024 Toyota Land Cruiser

Modderworstelen

Samen met de vernieuwde ophanging en de voortaan elektrische stuurberkrachtiging moet dat nieuwe platform het weggedrag van de nieuwe Toyota Land Cruiser gevoelig verbeteren, zowel op als naast het asfalt. Ook nieuw is de ontkoppelbare stabilisatorstang (vooraan), terwijl de werking van Multi-Terrain Monitor-systeem verder verbeterd werd door het gebruik van betere camera's en een scherm met hogere resolutie - zodat je beter kan zien wat er zich onder en rond het koetswerk bevindt. Intussen zorgt de Multi-Terrain Select-technologie ervoor dat de elektronica zich aan de verschillende off-roadomstandigheden aanpast.

De nieuwe Toyota Land Cruiser wordt aangedreven door een dieselmotor met een cilinderinhoud van 2,8 liter en een vermogen van 204 pk. Alle vier de wielen worden permanent aangedreven via een achttrapsautomaat. In de loop van 2025 zal je deze terreinwagen ook met een hybride aandrijfgeheel kunnen bestellen. Het gaat om een mildhybride variant (op 48V) van dezelfde dieselkrachtbron, dus niet om een zelfopladend of een plug-inhybride aandrijfgeheel. Prestatiecijfers ontbreken vooralsnog, al laat Toyota wel weten dat het trekvermogen 3,5 ton bedraagt.

2024 Toyota Land Cruiser

Eerste leveringen in 2024

In België zal je de Toyota Land Cruiser kunnen bestellen vanaf oktober 2023, de eerste leveringen staan op de planning voor begin 2024. Wie een First Edition met tweekleurig koetswerk (in Sand en Smokey Blue) en ronde retrokoplampen wil, weet dat er slechts 3.000 exemplaren voor Europa gereserveerd zijn. 

  • Toyota Land Cruiser TX : 2,8 l Diesel - 204 pk - €75.220 (btw incl.)
  • Toyota Land Cruiser TX-L : 2,8 l Diesel - 204 pk - €83.570 (btw incl.)
  • Toyota Land Cruiser VX : 2,8 l Diesel - 204 pk - €88.180 (btw incl.)
  • Toyota Land Cruiser VX-L : 2,8 l Diesel - 204 pk - €95.100 (btw incl.)
  • Toyota Land Cruiser First Edition : 2,8 l Diesel - 204 pk - €98.900 (btw incl.)

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten