Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

nieuw / Mercedes op het salon van Brussel 2017

Geschreven door David Leclercq op 23-12-2016

Mercedes pakt ook dit jaar weer groots uit in Brussel, waarbij met name enkele bijzonder luxueuze modellen en/of uiterst krachtige exemplaren de show zullen stelen.

E-KLASSE BREAK

Door zijn formaat en koffervolume is de E-Klasse Break al jarenlang een vaste waarde in het breaksegment. Het meer verfijnde silhouet van de nieuwe generatie doet geen afbreuk aan zijn kwaliteiten van luxeverhuiswagen. En om klanten terug te winnen die de hoogte en de massieve look van SUV’s maar niks vinden, biedt Mercedes zijn E Break nu zelfs in een All Terrain-versie aan. Net als de berline staat de Break op een nieuwe modulaire architectuur die hij deelt met andere modellen, waaronder de C-Klasse. Het motorenpalet loopt grotendeels gelijk met dat van de berline. Wat de zelfontbranders betreft, kun je kiezen tussen een van de twee nieuwe tweeliters – 200 d met 150 pk of 220 d met 163/194 pk – of de 350 d met zijn V6 van 258 pk en 620 Nm. Voor benzineliefhebbers zijn er de 200 (184 pk), 250 (211 pk) en 400 (333 pk), met daarboven nog een AMG-versie, die niet uitgerust is met een 3.5 zoals de 400, maar met een drieliter-biturbo van 401 pk en 520 Nm. Zonder enige uitzondering zijn ze allemaal voorzien van de 9G-Tronic-automaat.

MAYBACH S 650 CABRIO

De super-de-luxe Mercedes-Maybach S 650 Cabrio liet zich al zien op het salon van Los Angeles en doet dat nu ook in Brussel. Bekijk hem maar eens goed, want er zullen maar driehonderd exemplaren van worden gebouwd, elk met een prijskaartje van minstens 300.000 euro… Deze verfijnde variant van de S-Klasse Cabrio heeft geen verlengde wielbasis, in tegenstelling tot de ‘gesloten’ Maybach (+ 20 centimeter). Onder de motorkap neemt het vermogen van de zes liter grote V12-biturbo in vergelijking met de Mercedes-Maybach S 600 echter toe van 530 tot liefst 630 pk. En dan zwijgen we nog over het koppel, dat 1.000 Nm bedraagt tussen 2.300 en 4.300 o/m. Een concurrent voor de Rolls-Royce Dawn dus…

AMG GT ROADSTER

De AMG GT-familie wordt uitgebreid met een extravagante roadsterversie. Deze supersportieve cabrio is verkrijgbaar met 476 pk of – als GT C – met 557 pk. In beide gevallen zorgt onder de lange motorkap de 4 liter grote biturbo-V8 voor het nodige geronk. De sensuele roadster doet een beroep op een stoffen kap, die in amper 11 seconden volledig automatisch open- of dichtgaat. Dat kan trouwens ook tijdens het rijden, tot een snelheid van 50 km/h.

Ontdek ook

AMG GT R | Nog een Mercedes-AMG die voor spektakel zorgt, is dit ‘groene monster’: de R is een supersportieve versie van de high performance-coupé GT. Pure adrenaline.

GLA | Bij het ter perse gaan beschikten we nog niet over meer informatie, maar Mercedes kon ons wel bevestigen dat de gefacelifte GLA zijn opwachting zou maken in Brussel. In ieder geval gaat het om een esthetische en technische update.

G 500 4x42 | Naast de G 500 4x42 – een soort van olifant op stelten – lijken alle andere SUV’s maar klein bier. Deze mastodont maakt officieel deel uit van het gamma, maar kost wel meer dan 220.000 euro…

Ontdek waar dit merk zich op het salon bevindt dankzij ons interactieve plan

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten