Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Audi: nieuwe Q's voor 2020

Geschreven door David Leclercq op 26-05-2015

Rupert Stadler, CEO van Audi, heeft zich in Neckarsulm uitgesproken over de toekomst van het merk. Hij heeft het gehad over de volgende SUV's, waaronder een volledig elektrische die voorzien is voor 2018.

Op de 126e algemene vergadering heeft Rupert Stadler, CEO van Audi, de financiële resultaten van het merk voorgesteld, evenals de doelstellingen voor 2015. Uiteraard wil de constructeur meer auto's verkopen dan vorig jaar. Stadler liet weten dat Audi tegen 2019 24 miljard euro gaat investeren en dat 70 procent van dat bedrag zou worden gebruikt voor de ontwikkeling en de lancering van nieuwe modellen, evenals voor het uitbouwen van het SUV-gamma, de Q-modellen. Zo kondigde hij boven de Q7 een grotere Q8 aan voor 2019, maar ook een kleine Q1 voor 2016. Als kers op de taart zal het merk met de vier ringen in 2018 een volledig elektrische SUV van het formaat van de Q5 op de markt brengen met een rijbereik van rond de 500 kilometer.

We vragen ons trouwens af of dat niet het model is dat zal worden geassembleerd in het Brusselse Vorst, want zoals onlangs bekend raakte, zal de productie van de A1 binnenkort worden verplaatst naar Barcelona. De Brusselse fabriek zal echter niet sluiten. Ze maakt zich juist op om een nieuw model te kunnen bouwen vanaf 2018 en volgens de geruchten zal dat nu juist een elektrisch model zijn. Maar dat kunnen we dus nog niet bevestigen. Hoe dan ook zal Audi met de uitbreiding van zijn Q-gamma met drie modellen stevig gewapend zijn ten opzichte van de concurrentie. In 2020 zou het gamma van het merk 60 modellen moeten tellen, 8 meer dan nu...

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten