Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Wat weten we al over de nieuwe VW Golf (2024)?

Geschreven door Frédéric Kevers op 09-01-2024

In 2024 mag de VW Golf 50 kaarsjes uitblazen, een verjaardag die Volkswagen viert met een facelift voor de achtste generatie. Wat verandert er?

De officiële onthulling van de vernieuwde VW Golf 8 staat op de planning voor 24 januari 2024, maar op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas kan je die facelift nu reeds bewonderen. Het gaat wel om een nog onder camouflagetape schuilend prototype, dus naar de definitieve lijnen blijft het nog even raden. Maar het interieur is wel reeds in volle glorie te bewonderen.

Facelift 2024 VW Golf - eerste informatie

  • Koetswerk: een facelift uit het boekje, met herwerkte bumpers en nieuwe lichtblokken met specifieke IQ Light-ledsignatuur.
  • Interieur: het dashboard wordt wat hertekend, met een grotere display voor het infotainment en een nieuwe versnellingsschakelaar.
  • Infotainment: de nieuwe multimediadisplay is die van de VW Tiguan en VW Passat, met een aanraakscherm tot 15 inch. De MIB4-module belooft meer functies, met onder meer een verbeterde spraakassistent.
  • Motoren: zowel benzine (TSI) als diesel (TDI), en ook de stekkerhybride eHybrid blijft beschikbaar. Maar de manuele schakeloptie verdwijnt, de vernieuwde VW Golf schakelt altijd met een DSG-automaat met dubbele koppeling.

2024 VW Golf Facelift

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten