Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Dit zijn de 7 automerken van Astara in België

Geschreven door Yeelen Möller op 12-05-2023

Astara Western Europe is een van de grootste invoerders van ons land. Dit zijn de 7 automerken die het bedrijf momenteel onder zijn vleugels heeft.

Wat vroeger bekend stond als Alcopa of Alcomotive, heet tegenwoordig Astara Western Europe. De Spaanse mobiliteitsmultinational Astara (toen Bergé Auto) kocht namelijk in 2020 60% van de activiteiten van Alcomotive over, waardoor ook de naam van het Belgische luik werd veranderd in 2022. Een overzicht van alle merken die door Astara Western Europe worden ingevoerd in België.

1. Hyundai

Hyundai is het grootste merk dat door Astara Western Europe wordt ingevoerd. Hoewel het Koreaanse merk wereldwijd een groep vormt met Kia, worden beide merken toch apart verdeeld in België. Waar Hyundai in het verleden zich vooral specialiseerde in nogal saaie berlines, is het merk vandaag een mainstreamspeler (15e grootste in België in 2022) met een erg breed gamma en met uitgesproken, moderne designs. Ook het elektrische submerk Ioniq wordt door Astara verdeeld. 

2. Suzuki

Suzuki maakt al sinds de jaren '50 auto's en motorfietsen en is vooral gespecialiseerd in compacte modellen met een sterke betrouwbaarheid en een betaalbare prijs. Maar het Japanse merk ontsnapt niet aan de steeds strenger wordende milieu-eisen in Europa en werkt daarom samen met Toyota voor de hybrides Swace en Across. Suzuki was het 24ste grootste merk in België in 2022.

3. Isuzu

Isuzu is eveneens een Japans merk en is gespecialiseerd in bedrijfswagens en dieselmotoren. In ons land is het aanbod beperkt tot de D-Max, een pick-up in dezelfde klasse als de Toyota Hilux, en de N-Series, een lichte vrachtwagen. 

4. SsangYong (KG Mobility)

SsangYong is een Koreaanse constructeur die al sinds de jaren 1950 bestaat, al begon het bedrijf zijn carrière als producent van Jeeps, onder meer voor het Amerikaanse leger. In de jaren '90 sloot het merk een partnerschap met Mercedes voor het gebruik van zijn techniek, met de Musso, Korando en de Rexton als resultaat. Het merk werd onlangs overgenomen door de Koreaanse KG Group en zal binnenkort door het leven gaan als KG Mobility.

5. MG

MG is een bekende naam in de autowereld, maar het ooit Britse merk is intussen een dochteronderneming geworden van de Chinese SAIC-groep. Sinds 2020 heeft MG een comeback gemaakt op Belgische bodem dankzij Astara, met als eerste wapenfeit de betaalbare elektrische SUV MG ZS EV. Intussen bestaat het gamma uit 5 verschillende modellen (MG4, MG5, MG ZS, MG HS en MG Marvel R) met verbrandingsmotoren, plug-inhybride aandrijflijnen en elektrische modellen.

6. Maxus

Maxus is eveneens een merk van de SAIC-groep uit China en is vooral gespecialiseerd in elektrische bedrijfswagens, met de eDeliver3 en eDeliver 9 als bekendste modellen tot nu toe. Maar daar komt binnenkort verandering in, want ook de elektrische monovolume Mifa 9 zou naar België komen.

7. Silence

Silence is het nieuwste merk van Astara en is een producent van elektrische micromobielen en scooters. Daarmee gaat het de concurrentie aan met de Citroën Ami en de Microlino, die door D'Ieteren wordt ingevoerd. Silence onderscheidt zich onder meer met een modern design en verwisselbare batterijpakketten.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten