Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / KG Mobility (SsangYong) toont opvolger Korando en Torres EVX

Geschreven door Yeelen Möller op 31-03-2023

Zeg niet meer SsangYong, maar KG Mobility. En zeg binnenkort niet meer Korando, maar KR10, want we krijgen meer te zien van de knappe opvolger van de compacte SUV én zijn grote elektrische broer Torres EVX.

Zoals eerder al aangekondigd, heeft de nieuwe eigenaar van SsangYong - KG Group - besloten om de merknaam van de Koreaanse constructeur te veranderen naar KG Mobility. En met een nieuwe merknaam komen er ook nieuwe modelnamen, want de volgende generatie Korando is als KR10 voorgesteld op de Seoul Motor Show.

Nu gaat het nog om een conceptcar, dus die naam is nog niet definitief. Wat wél duidelijk is, is dat het design van deze nieuwe compacte SUV duidelijk verwijst naar de tweede generatie van het model uit de jaren '60 en 2000, al is het de designers deze keer wél gelukt om die gekke neus tot een mooi geheel te boetseren. Verder oogt de auto vooral heel stoer, met elementen die ons doen denken aan een kruising tussen de Suzuki Jimny en de Dacia Duster. Qua aandrijflijn heeft KG ons al beloofd dat de KR10 een elektrische compacte SUV wordt, maar meer details hebben we nog niet.

Torres EVX

Naast de KR10 heeft KG ook meer informatie gegeven over de eveneens elektrische Torres EVX, die wat vroeger op de markt komt. Hij is een stuk groter dan de KR10 met een lengte van 4,70 meter. Ook krijgt hij een LFP-accu (lithiumijzerfosfaat, dus geen kobalt nodig) die een rijbereik moet garanderen van 500 km volgens de WLTP-cyclus. Ook zal er de keuze zijn tussen twee- of vierwielaandrijving. Meer info volgt tegen het einde van 2023, wanneer de Torres EVX naar Europa komt.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten