Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Mini: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 18-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Mini

Ook voor Mini was 2023 een belangrijk jaar: het merk toonde de opvolgers van de bekende hatchback en tegelijk ook een nieuwe Countryman. Eerstgenoemde heet nu Cooper, dat bekt wat beter dan drie- en vijfdeurs. Visueel is er geen sprake van een revolutie, maar de ontwerpers drukken er wel op dat het om grondig en zelfs zowat compleet vernieuwde auto’s gaat. Beide modellen delen hun platform met (onder meer) de X1 van moederhuis BMW.

DE COOPER IS VOORLOPIG ENKEL MET DRIEDEURSKOETSWERK GETOOND.

Er komen meteen elektrische varianten van zowel de Cooper als de Countryman; met een WLTP-rijbereik tot 400 kilometer verdwijnt voor de hatchback de handicap waarmee de vorige generatie nog kampte. Er blijven echter ook nog verbrandingsmotoren beschikbaar, onder meer voor de snelle Countryman JCW.

2024 Mini Countryman

En de Cabrio?

De Cooper is voorlopig enkel met driedeurskoetswerk getoond, in de loop van 2024 zou ook een vijfdeurs moeten volgen. De komst van een nieuwe Cabrio – eveneens elektrisch – wordt officieel nog niet bevestigd, maar we hoeven er niet aan te twijfelen dat daar al naarstig aan gewerkt wordt.

Voor de Clubman is geen rechtstreekse opvolger gepland, maar met de Aceman komt er tussen de Cooper en de wat groter en ruimer geworden Countryman wel een alternatief met SUV-allures.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten