Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Officieel: Mini Aceman, compacte SUV met elektrische aandrijving

Geschreven door Klaas Janssens op 27-07-2022

De Mini Aceman is een compacte, elektrisch aangedreven SUV die in de loop van 2024 in productie gaat.

Met de Mini Aceman introduceert de Britse BMW-dochter een nieuwe designtaal, die Charismatic Simplicity genoemd wordt. Aan de principes van het sympathieke lijnenspel en het originele interieur wordt evenwel nauwelijks geraakt. Zo staan de wielen opnieuw op de hoeken van het koetswerk en wordt het dashboard nog steeds gedomineerd door een rond, centraal gemonteerd scherm. Mini belooft wel een nieuw Operating System, gebouwd rond het Android Open Source Project.

De Aceman is een echte Mini, met een koetswerk dat slechts 4,05 meter lang is. Deze stads-SUV positioneert zich tussen de opvolger van de Mini – die verkrijgbaar zal zijn met klassieke en elektrische motoren – en de volgende generatie van de Countryman, die opnieuw een flinke groeistuip gaat krijgen. In het gamma zou de in de loop van 2024 debuterende Mini Aceman zowel de vijfdeurs als de breakversie Clubman vervangen. Het wordt een 100% elektrisch aangedreven SUV.

Mini Acemand EV SUV Concept

Union Jack

Het getoonde model is meer dan een ontwerpstudie, de grote lijnen en de koetswerkpanelen zijn productieklaar. Details als de rode luidsprekers op de bumpers of het dakrek in de vorm van de Union Jack zullen echter niet tot in de fabriek geraken.

Opvallend is het fel vereenvoudigde dashboard, dat nauwelijks knoppen bevat. Mini wil zoveel mogelijk functies via het ronde scherm laten bedienen, waarbij het ook gebruik gaat maken van animaties. Vanuit het plafond worden overigens kaarten en tekeningen op de stoffen boordplank geprojecteerd. Ook dat zal echter niet te vinden zijn in de finale versie.

Technische details betreffende motor of accu zijn nog niet bekend.

Channel Manager Produpress Websites

Twitter: @janssensklaas / Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten