Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Renault: autonoom rijden tegen 2020

Geschreven door Jean-François Christiaens op 22-05-2017

Renault heeft een deel van zijn “autonome” toekomststrategie uit de doeken gedaan. Tegen 2020 beweert de constructeur een quasi-zelfstandige rijhulp te kunnen aanbieden. Beter nog: de constructeur wil de technologie zo betaalbaar mogelijk maken.

Renault is zijn communicatiecampagne rond zelfstandig rijden gestart. De jongste dagen heeft de constructeur zo een handvol journalisten uitgenodigd om door Parijs mee te rijden aan boord van een van zijn vijf prototypes van de zelfstandige Espace. Die laatste rijgen al een paar maanden de kilometers aan elkaar om zoveel mogelijk informatie te kunnen verzamelen. In de komende jaren zal de testvloot sterk worden uitgebreid om het aantal kilometers te verveelvoudigen voor de technologie op grote schaal wordt gelanceerd. Renault beweert dat het tegen 2020 een bijna-zelfstandig rijsysteem kan lanceren. De bestuurder kan de controle dan volledig aan de auto overlaten. Aanvankelijk kan dat wel enkel in erg specifieke zones: op snelwegen of goed afgebakende autowegen met een middenberm.

Betaalbaar

Getrouw aan zijn credo van betaalbare technologie wil Renault niet alleen een van de eerste massaconstructeurs zijn die deze techniek aanbiedt. De Franse autobouwer wil de eerste zijn die deze systemen financieel haalbaar maakt voor zoveel mogelijk mensen. Dat is een forse uitdaging als je weet dat de autonome Espaces die op dit moment door Parijs rijden elk een 30-tal sensoren, camera’s en lidars van alle slag nodig hebben.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten