Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Nieuwe Mini Countryman JCW heeft benzinemotor van 300 pk + Belgische prijs

Geschreven door Klaas Janssens op 09-11-2023

De nieuwe Mini Countryman JCW heeft gewoon een benzinemotor. Eentje die 300 pk en 400 Nm sterk is.

De nieuwe, alweer derde generatie van de Mini Countryman werd eerder dit jaar voorgesteld op de IAA van München als een elektrische SUV. Maar gezien zijn technische verwantschap met de BMW X1 stond het in de sterren geschreven dat er ook varianten met verbrandingsmotor zouden volgen. En die veronderstelling is waarheid geworden, want hier is de Mini Countryman als sportieve JCW (John Cooper Works).

Je kan de nieuwe Mini Countryman JCW All4 zien als het broertje van de BMW X1 M35i xDrive kunnen zien. In de neus ligt dezelfde 2 liter-turbobenzine, goed voor een vermogen van 300 pk en een maximaal koppel van 400 Nm. Dat is iets minder krachtig dan het uitgaadde model, dat 306 paarden en 450 Newtonmeters verzamelde. Maar dat belet de John Cooper Works Countryman niet om in 5,4 seconden van 0 naar 100 km/u te sprinten en een topsnelheid van 250 km/u te halen.

Mini Countryman JCW (2024)

Belgische prijs Mini Countryman JCW

De agressiever aangeklede Mini Countryman JCW paart vierwielaandrijving en een DCT-versnellingsbak met dubbele koppeling aan een verlaagde sportophanging met bredere banden en sterkere remmen. De specifieke uitlaatlijn met twee dubbele einddempers belooft een speciale soundtrack, die geholpen wordt door een klep in het uitlaatsysteem én door digitale klanken die door de luidsprekers gejaagd worden. Sja. Leuk om weten: de John Cooper Works Countryman is de eerste Mini met het nieuwe JCW-logo.

Je kan de nieuwe Mini Countryman JCW reeds bestellen. In België verlaat deze John Cooper Works de showroom vanaf 54.950 euro. 

2024 Mini Countryman JCW All4

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten