Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / BYD Atto 2: Chinese Avenger voor 2025

Geschreven door Frédéric Kevers op 23-01-2024

BYD heeft de eerste beelden onthuld van een kleine elektrische SUV die het in 2025 naar Europa wil halen om hier de Jeep Avenger en co van antwoord te dienen.

Op dit moment bestaat het BYD-assortiment in Europa uit vijf modellen: de Dolphin, de Atto 3, de Seal, de Tang en de Han. Een gamma waar heel binnenkort ook nog de BYD Seal U - de SUV-versie van de gelijknamige sedan - zal aan worden toegevoegd.

Genoeg zou je denken, al is dat even buiten de Chinese waard gerekend. BYD wil in alle segmenten een alternatief aanbieden, ook dus in dat van de elektrische stadscross-overs. Enter de BYD Atto 2. Een mini-SUV-je genre Jeep Avenger – en zijn verwanten Fiat 600e, Opel Mokka-e en Peugeot E-2008 - dat ergens in 2025 zou moeten landen. Althans, dat kunnen we toch opmaken uit de eerste informatie en afbeeldingen die iemand uit het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie heeft weten buitensmokkelen. 

Wat weten we al over de BYD Atto 2?

  • Afmetingen en gewicht: Het cross-overtje heeft een lengte van 4310 mm, een breedte van 1830 mm en een hoogte van 1675 mm. Afhankelijk van de gekozen versie zal het gewicht liggen tussen 1430 en 1540 kg. 
  • Specificaties, bereik en opladen: De elektromotor zal de voorwielen aandrijven met een vermogen van 85 of 176 pk. De batterij zou op zijn beurt 32 of 45 kWh sterk moeten zijn en de Atto 2 300 tot 400 km ver moeten brengen op een lading (volgens Chinese specificaties en de CLTP-norm).
  • Ontwerp: De combinatie van koplampen en grille doet vaag denken aan de Atto 3, maar voorts sluit de vierkante koetsstijl meer aan bij de Lexus LBX. Kwestie van de SUV-stijl te benadrukken werd er kwistig gestrooid met plastic beschermstrips rond wielkasten en zijschorten. De zwarte A- en C-stijlen zorgen bijkomend voor een 'zwevend' dak.
  • Concurrentie: We noemende eerder al de Stellantis-cross-overs, al zal BYD zeker geen nee zeggen tegen de scalp van meer premium B-segmenters zoals de Mini Aceman of het Geely-trio, Smart #1, Zeekr X en Volvo EX30.
  • Prijs: We verwachten te zullen landen ergens tussen 25.000 en 30.000 euro. 

Bron: Autocar

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten