Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Scoops / Wat weten we al van de elektrische Mini Aceman?

Geschreven door Klaas Janssens op 09-03-2023

In de loop van 2024 breidt Mini zijn gamma uit met de Aceman, een elektrische SUV die komt postvatten tussen de nieuwe Cooper en de nieuwe Countryman. Wat weten we al?

De nieuwe Mini Cooper en de nieuwe Mini Countryman zouden in september 2023 voorgesteld worden op de IAA van München, in de loop van 2024 volgt ook de nieuwe Mini Aceman. Dat wordt de productieversie van de in 2022 getoonde conceptcar, een compacte SUV die enkel verkocht zal worden met een 100% elektrische aandrijflijn. 

Het SUV-koetswerk van de Mini Aceman wordt 4,075 meter lang en 1,495 meter breed, de wielbasis zal 2,605 meter bedragen. Het dashboard zal nog steeds gedomineerd worden door een ronde, centraal gemonteerde display. Er is sprake van een nieuw OS-systeem dat op Android draait. 

Mini Aceman EV SUV Concept

Batterijen en rijbereik Mini Aceman?

De specificaties van de Mini Aceman lopen parallel met die van de nieuwe Cooper. Toch van de elektrische driedeursvariant, want de vijfdeursversie zou enkel met verbrandingsmotoren aangeboden worden. De Aceman E krijgt een enkele elektromotor op de vooras, die 181 pk sterk wordt. Bij de sportievere Aceman SE stijgt het vermogen naar 215 pk.

De Mini Aceman E komt met een accupakket met een capaciteit van 40 kWh, wat de elektrische SUV een rijbereik van 300 kilometer oplevert. De batterijen van de Aceman SE hebben een capaciteit van 54 kWh en zorgen voor een range van 400 kilometer.

De Mini Aceman wordt gebouwd in China, door Spotlight Automotive. Dat is een joint venture tussen BMW Group en Great Wall Motor. De productie wordt in de loop van 2024 opgestart.

Mini Aceman EV SUV Concept

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten