Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Rally / Boucles de Bastogne 2019

AutoGids goed vertegenwoordigd in de Legend Boucles de Bastogne

De Legend Boucles de Bastogne (2 & 3 februari) is elk jaar hét rally-evenement van de winter. Het publiek is in groten getale aanwezig, de grote Belgische én internationale coureurs zijn van de partij en de inschrijvingen lopen traditioneel vlotjes binnen. Zonder enige sportieve druk komen de teams zich hier amuseren en trakteren ze de duizenden toeschouwers op de speciale proeven op een schitterend schouwspel over een parcours dat ondertussen… legendarisch is geworden. Een speelterrein dat kan wedijveren met de beste manches van het WRC, met onder andere een zondag die volledig op onverharde ondergrond wordt verreden in de bossen van Luxemburg, en stukken die doen denken aan de beroemde RAC-rally. Het recept van het succes hoeft u dan ook niet verder te zoeken. Dat succes neemt trouwens zeker niet af door de jaren heen, met meer dan 300 bevestigde inschrijvingen voor deze editie.

AutoGids is al jaren geprivilegieerd mediapartner van dit evenement, en in 2019 meer dan ooit. Dit jaar zal AutoGids vertegenwoordigd worden door niet minder dan 4 teams, 1 in de categorie ‘Classic’ en 3 in de categorie ‘Legend’.

 


volvo pv444

Jean-Jacques Martens, die al een aardige palmares bijeen reed, met onder andere overwinningen in de rally’s Luik-Sofia-Luik, Zoute Grand Prix, ING Ardenne Roads, Spring Road Classic, Tour de l’Aisne, enzovoort, en die met zijn Volvo PV444 een trouwe deelnemer is in de categorie Classic, zal worden bijgestaan door de CEO van ProduPress, Jean-Charles Malherbe.

  • Jean-Charles, het is uw eerste deelname aan de Legend Boucles, als bijrijder, in de categorie ‘Classic’ dan nog. Wat zijn uw ambities? Weet u waar u aan begint?
  • Jean-Charles Malherbe: “Sportieve ambities koester ik niet, want het is voor mij de eerste keer, en op dit moment heb ik geen idee wat er mij te wachten staat. Mijn persoonlijke ambitie is echter alles te geven en me zoveel mogelijk te amuseren. Jean-Jacques staat voor alles waarvan ik houd in auto’s. De kans die mij geboden wordt, voelt al aan als een beloning en ik ben er zeker van dat ik er inspiratie uit zal halen!”

 


nissan 240 rs 

Ghislain de Mevius, die 4de was in het Junior WRC-kampioenschap in 2015 en verschillende top vijf-plaatsen haalden in het Belgisch Kampioenschap, zal samen met Johan Jalet deelnemen in de categorie Legend in een Nissan 240 RS Groep B uit 1983.

  • Ghislaisn, hoe kijkt u tegen deze nieuwe editie van de Legend Boucles aan?
  • Ghislan de Mevius: “Ik ben blij dat ik voor de derde keer kan deelnemen aan de Legend Boucles. Vorig jaar streden we in de top tien. Ik hoop dit jaar minstens even goed te doen. Een top vijf zou schitterend zijn! Ik kijk vooral uit naar de speciale proeven van zondag, die volledig op onverhard plaatsvinden. Dat is iets unieks…”

 


Iemand die minstens een top vijf voor ogen heeft met zijn erg mooie Porsche 911 Groep 4, is Fred Bouvy, die dit jaar bijgestaan wordt door André Toubon.

  • Fred, zien we u dit jaar op het podium?
  • Frédéric Bouvy: “Kijk, ik neem al deel aan de Legend Boucles sinds het begin van het evenement, in 2006. Ik heb geen enkele editie gemist en mijn beste resultaat is vijfde in het algemene klassement, tot drie keer toe zelfs. Dit jaar is het mijn ambitie beter te doen dan dat, dus ja, het podium lonkt.”

 


datsun violet groupe 2 my vintage

De hoofdredacteur van AutoGids neemt dit jaar al voor de achtste keer deel aan de Legend Boucles. Na een Citroën SM (2010), een Volvo 142 (2011), een Ford Escort (2012 en 2013), een Mini (2014), een Volkswagen Golf GTI MkII (2016) en een Toyota Corolla GT Twincam ‘AE86’ (2017) zal Xavier Daffe dit jaar de mooie Datsun Violet Groep 2 van MY Vintage besturen, die al een deelname aan de Legend Boucles achter de rug heeft met Bruno Thiry achter het stuur. Xavier zal in principe de ervaren Dominique Dricot als bijrijder hebben.

  • Xavier, al acht deelnames aan de Legend Boucles. Is het nog altijd even leuk?
  • Xavier Daffe : “Ja, zeker. Het parcours is hels, de organisatie is apart en het startveld is uitzonderlijk, maar vooral de sfeer is geweldig. Het is altijd een genot om in Bastenaken te rijden, temeer omdat ik ernaartoe ga zonder enige druk. Ik weet dat ik op mijn leeftijd – ik ben intussen 54 – niet aan de vooravond van een grote autosportcarrière sta, dus ik neem deel voor de fun, met als enige ambitie zo goed mogelijk te eindigen en de auto heel te houden. En voor de rest is het dolle pret! Voor mij is het bijna een eer om te kunnen rijden binnen een structuur die zo professioneel is als die van MY Vintage…”

 

 


Noteer deze data zeker in uw agenda:

Vrijdag 1 februari

Kom op vrijdag 1 februari ons team ontmoeten en hun bolides bewonderen, evenals de 300 andere ingeschreven auto’s, tijdens de traditionele parade in het centrum van Bastenaken.

Zaterdag 2 februari – zondag 3 februari

Niet in staat om ter plaatse te gaan kijken? Volg dan de wedstrijd LIVE op onze website!

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten