Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Elon Musk veroordeeld voor ‘minachting voor autoriteit’

Geschreven door David Leclercq op 04-04-2019

De beroemde baas van Tesla moet vandaag voor een New Yorkse rechtbank verschijnen op grond van ‘minachting voor autoriteit’. De miljardair is zijn belofte niet nagekomen om niet meer op sociale media te communiceren om de beurskoers te beïnvloeden.

Een New Yorkse rechter moet donderdag beslissen over het lot van Elon Musk op grond van ‘minachting voor autoriteit’. Musk kende enkele maanden geleden enkele problemen met de SEC, de Amerikaanse beurswaakhond. De instelling beschuldigde Musk van het gebruik van sociale netwerken om de aandelenkoersen te beïnvloeden. Hij werd veroordeeld tot het betalen van $20 miljoen en verboden om sociale media of enige andere vorm van communicatie te gebruiken met dit doel. Musk heeft echter zijn woord niet gehouden op 19 februari.

Een fout?

Enkele weken geleden heeft Musk inderdaad getweet dat Tesla 500.000 auto’s ging produceren in 2019 om vervolgens zijn uitspraak recht te zetten en een productie van 400.000 units aan te geven. Wat, opnieuw volgens de SEC, de aandelenkoers en de investeerders heeft beïnvloed. De SEC zei dat Elon Musk “opnieuw belangrijke informatie heeft verspreid over Tesla aan zijn meer dan 24 miljoen volgers op Twitter, waaronder journalisten, en zo onjuiste informatie toegankelijk heeft gemaakt voor iedereen met een internetverbinding.” De advocaten van Musk spreken van vrijheid van meningsuiting, maar deze theorie zal volgens veel waarnemers niet door de rechtbank worden aanvaard. Ze schatten zelfs in dat er een grote kans is dat Musk zijn leiderschapspositie van Tesla riskeert kwijt te raken met het vonnis.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten