Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Tesla opnieuw in het rood

Geschreven door David Leclercq op 26-04-2019

De financiële resultaten van Tesla zijn opnieuw zeer teleurstellend voor het eerste kwartaal van 2019. Na 6 maanden winst valt het merk opnieuw in het rood met 702,1 miljoen dollar verlies.

Elon Musk heeft de financiële resultaten van Tesla voor het eerste kwartaal van 2019 onthuld. Verrassing: hoewel men dacht dat het merk na een aantal jaren eindelijk winstgevend zou zijn, is het jammer genoeg teruggevallen in zijn vroegere trend met een verlies van 702,1 miljoen dollar.

Lager dan verwacht

Tesla heeft 4,5 miljard dollar omzet gehaald in Q1 2019, ofwel 600 miljoen dollar onder de doelstellingen. Toch gaf het merk commentaar op de cijfers: “Tesla heeft 63.000 Model 3’s geproduceerd in het eerste kwartaal, een stijging van 3% vergeleken met het vorige kwartaal. Deze relatief zwakke stijging komt door veranderingen in de productie die zijn ingevoerd om de nieuwe versies van de Model 3 te introduceren, door een lager aantal werkdagen en door leveranciersproblemen. We zijn begonnen met de productie en de levering van de Model 3 voor de internationale markt in het eerste kwartaal van 2019.”

Het einde van de gouden tijden

Er zijn nog andere factoren die de slechte resultaten verklaren, zoals het einde van de ecobonus van de Amerikaanse staat en de moeilijkheid om de auto’s te leveren. Kortom, in de Verenigde Staten verkoopt Tesla minder goed, een daling die slechts gedeeltelijk wordt opgevangen door de internationale markt. Bovendien organiseert de concurrentie zich geleidelijk aan, wat betekent dat Tesla niet langer onmisbaar is.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten