Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Lifestyle / TREND - De populairste autokleur in 2018

Geschreven door David Leclercq op 15-01-2019

De Amerikaanse verfspecialist Axalta heeft zijn barometer voor de meest populaire autokleuren van 2018 onthuld. Geen verrassingen, de trend blijft hetzelfde als in 2017…

Er is niets veranderd in 2018: volgens de Amerikaanse verfspecialist Axalta blijft de favoriete kleur van automobilisten wit. Daarna komen zwart en grijs.

38%

Wit werd in 38% van de gevallen gekozen, waardoor er een duidelijk verschil overblijft met zwart (18%) en grijs (12%). Deze drie tinten bezetten dus nog steeds de globale top 3, zoals ook het geval was in 2017. We bemerken wel een lichte groei voor bepaalde kleuren zoals oranje en brons.

Waar?

Wit wordt vooral gewaardeerd in China (58%) en over het algemeen in Azië (48%). In Europa heeft wit ‘maar’ in 25% van de gevallen de voorkeur, voor grijs met 22%. Bij wat we als ‘echte’ kleuren kunnen beschouwen, is het blauw dat de leiding neemt met 7% van het marktaandeel (wereldwijd). Rood wordt in 5% van de gevallen gekozen. We merken ook op dat de kleurkeuze ook afhangt van het segment. Zo is wit meer aanwezig in de lagere categorieën, terwijl de duurdere en meer imposante voertuigen meer worden gekozen in grijs en zwart.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten