Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Inschrijvingen: actieve maand november 2020

Geschreven door Olivier Duquesne op 02-12-2020

De lockdown in november heeft de leveringen niet afgeremd, in tegenstelling tot die van in de lente. De inschrijvingen zijn dus kunnen doorgaan. En zelfs meer dan je zou denken.

De inschrijvingscijfers voor de maand november zitten niet tegen de grond. Ook al waren de concessies en showrooms gesloten tijdens deze tweede lockdown, gingen de leveringen wel nog door. En in tegenstelling tot de eerste lockdown in de lente, konden de kopers hun nieuwe auto gewoon inschrijven. Zo hebben de FOD Mobiliteit en Febiac 29.103 nieuwe ingeschreven auto's geregistreerd. Dat is een daling van 15,8% vergeleken met november 2019. Sinds januari hebben we alles opgeteld 401.413 inschrijvingen bereikt, een daling van 22,29% tegenover de eerste 11 maanden van 2019.

Duitsers in vorm

Op merkniveau is het BMW dat het meeste nieuwe auto's heeft ingeschreven in ons land in november. Het Münchense merk wordt gevolgd door Peugeot en Mercedes. Die laatste wist zelfs een succes op te tekenen met een stijging van 39,88%. Ook Audi op de 4e plaats bleef op koers, in tegenstelling tot Volkswagen, dat met 41,72% daalde in november, vergeleken met 2019. De lockdown heeft dus zonder twijfel de leveringen van een aantal merken verstoord, vooral voor particulieren. Andere merken hebben namelijk hetzelfde lot gekend als VW, in verschillende mate: Citroën, Fiat, Hyundai, Mazda, Mini, Nissan, Opel, Renault, Suzuki... Sinds het begin van het jaar hebben we een top 5 die nog steeds wordt gedomineerd door Volkswagen, voor BMW, Peugeot, Mercedes en Renault.

Eindejaarsdrukte

De heropening van de concessies, essentieel om de particuliere klanten aan te trekken, zou de verschillen in december moeten wegwerken en sommige merken weer op de ranglijst moeten zetten op hun gebruikelijke plaatsen. Deze laatste maand van dit verschrikkelijke jaar zou zelfs een uitschieter kunnen zijn door een andere reden: de Euro 6d Temp-norm die achterhaald wordt vanaf 1 januari 2021 voor nieuwe auto's. De reeds geproduceerde auto's onder deze norm moeten dus koste wat het kost worden verkocht of ingeschreven worden tegen 31 december. Dat zou de inschrijvingscijfers van dit eindejaar weleens kunstmatig kunnen boosten... voor die wagens weer uitgeschreven worden in een volgende periode. Ook interessant is dat de markt van de gemotoriseerde tweewielers (moto's en scooters) in groei is: +3,4% in november en +0,88% over het hele jaar vergeleken met 2019.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten