Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Inschrijvingen: stagnerend februari voor auto’s

Geschreven door Olivier Duquesne op 04-03-2019

De inschrijvingscijfers van nieuwe auto’s tonen dat er in februari een zeer lichte achteruitgang is geweest vergeleken met 2018. Maar alles samengeteld is de markt dalende. Renault en Peugeot stellen zich achter VW op.

49.919 nieuwe auto’s zijn ingeschreven in België in februari 2019. Dat is 0,67% minder dan in 2018. De uitslag is dus in balans. Maar gezien de maand januari in het rood stond (-10,75% na aftrek van uitschrijvingen) is er in totaal een vermindering van -5,73% met 100.993 inschrijvingen tegenover 107.126 in dezelfde periode vorig jaar. De FEBIAC schrijft dit resultaat toe aan veranderingen in de wetgeving, met de WLTP in het bijzonder. De reacties van bezoekers aan het autosalon en (toekomstige) kopers tonen tegelijk enige aarzeling. De klant kijkt behoedzaam naar verschillende aankondigingen gelinkt aan vervuiling, diesel of de elektrische auto, naar (toekomstige) verkeersbeperkingen en belastingen. Met als gevolg dat de klant zijn aankoop nog even uitstelt. De Federatie stelt echter gerust door te zeggen dat 2019 in vergelijking met 2017 nog niet eens zo slecht is, maar “gewoon inferieur”!

Peugeot en Renault

Volkswagen staat nog steeds op kop van de verkoop van nieuwe auto’s in België. Het merk wordt gevolgd door Renault en Peugeot in februari. Maar gezien de goede maand januari blijft Peugeot 2e voor 2019. Daarna vinden we Opel en BMW. Er is tegelijk een markt die wél lijkt open te bloeien: de gemotoriseerde tweewielers. Zo steeg de verkoop van bromfietsen en scooters met 46,23% in februari, en die van moto’s met 20,25%.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten