Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Inschrijvingen: geen vliegende start van het jaar

Geschreven door Olivier Duquesne op 04-02-2019

Het aantal inschrijvingen toont een trage start in januari, ondanks het autosalon. Dat volgt een trend die al sinds september bezig is. De resultaten van 2018 zijn gecorrigeerd en vallen lager uit dan 2017.

2018 is niet meer het tweede beste jaar voor inschrijvingen van nieuwe auto’s na de correctie van uitgeschreven wagens binnen de 30 dagen. Netto gezien toont 2018 een zeer lichte daling van -0,89% in plaats van een stijging van 0,56% vergeleken met 2017. Het totaal komt uit op 528.174 inschrijvingen, ofwel bijna 21.500 minder dan aangekondigd (549.632) begin januari. De top 5 is hoe dan ook niet veranderd, met Volkswagen voor Renault, Peugeot, BMW en Mercedes.

Daling van 10%

De inschrijvingscijfers voor januari 2019 tonen een duidelijke vertraging. De FEBIAC heeft een daling geregistreerd van -10,19%. 2018 was dan ook heel sterk gestart met een uitzonderlijke maand januari. Dit jaar is het saloneffect minder sterk en in lijn met wat we hebben gezien sinds de implementatie van de WLTP-normen. De markt toont zich voorzichtig en ervaart ook langere levertijden. We moeten tot maart afwachten om de trend af te kunnen leiden.

Peugeot in vorm

Volkswagen blijft op kop qua inschrijvingen, maar zijn achtervolger is niet langer Renault. Het is een ander Frans merk dat VW op de hielen zit: Peugeot. Die twee gaan BMW, Opel en Mercedes vooraf. Renault degradeert naar de zesde plaats. Daarnaast heeft de markt voor bedrijfswagens ook geen positieve cijfers, met een lichte daling van -0,70%. De moto’s zitten met een sterke daling: -15,12%. Daarentegen doen de scooters en bromfietsen het wel goed, met een stijging van 43,30% (1711 inschrijvingen tegenover 1194 in januari 2018).

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten