Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Inschrijvingen nieuwe wagens: nauwelijks marktherstel in juni

Geschreven door Klaas Janssens op 02-07-2020

De beperkte maatregelen zijn versoepeld, maar van marktherstel is nauwelijks sprake. Ook tijdens de junimaand blijft de coronacrisis een schaduw werpen over de verkoop van nieuwe wagens.

Inschrijvingen juni 2020: geen marktherstel

COVID-19 lijkt inmiddels bedwongen, maar de gevolgen van de coronacrisis blijven zwaar doorwegen. De Belgische autosector heeft er alweer een moeilijke maand opzitten; ook in de maand juni noteren we een daling van de markt voor nieuwe wagens. Er werden slechts 49.141 nieuwe auto's ingeschreven. Van enig marktherstel na de desastreuze coronamaanden is dan ook nauwelijks sprake. Vooral omdat juni 2019 - dat als referentie wordt gebruikt - reeds een bijzonder zwakke maand bleek in vergelijking met juni 2018 of juni 2017. Zo sluit de Belgische markt voor nieuwe auto's de eerste jaarhelft af met een daling van zo maar eventjes 30,2%.

De ranglijst van juni 2020 wordt aangevoerd door Volkswagen; met 5.962 nieuwe inschrijvingen noteerde invoerder D'Ieteren een stijging van 21,6% tegenover vorig jaar. Renault en Peugeot vervolledigen het podium met respectievelijk 4.302 en 3.480 verkochte voertuigen. Daarna volgen Mercedes (3.444), BMW (3.264) en Audi (3.139). Opmerkelijk: de slechte cijfers van Tesla. In vergelijking met juni 2019 daalden de inschrijvingen de afgelopen maand met liefst 45,53%. Bekijken we 2020 in zijn geheel, dan leidt Volkswagen voor BMW, Peugeot, Renault en Mercedes.

Bron: Febiac & FOD Mobiliteit en Vervoer

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten