Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Nog steeds meer bedrijfswagens in 2019

Geschreven door Olivier Duquesne op 08-01-2020

De markt voor bedrijfsauto’s doet het goed. In 2019 groeide die met 7% vergeleken met 2018. Het succes hangt samen met de economische situatie en de voorkeur van werknemers voor dit soort voordeel.

Zeggen dat cash for cars een mislukking is, is een understatement. Niet enkel zijn er heel weinig werknemers die hun bedrijfswagen hebben opgegeven, er zijn zelfs nog meer bedrijfswagens bij gekomen. Dat bevestigen de inschrijvingscijfers van 2019. Het marktaandeel van bedrijfswagens onder de nieuw ingeschreven auto’s is gegroeid van 53 naar 57%*. Zo zijn er 315.557 nieuwe bedrijfswagens ingeschreven in 2019, wat 22.000 stuks meer is dan in 2018, een groei van 7%. Als we terugkeren naar 2014 is de toename nog indrukwekkender: +33%. Om de lasten op arbeid en verplaatsingskosten (professioneel en privé) te verlagen, is de bedrijfswagen een populaire oplossing voor bedrijven en hun werknemers. Bovendien zitten we in een gunstige economische conjunctuur, wat de arbeidsmarkt positief beïnvloedt en dus het potentiële aantal begunstigden van een bedrijfswagen doet stijgen.

(* Dat wil niet zeggen dat de helft van de auto’s in het Belgische verkeer een bedrijfswagen is, want hun cyclus is veel korter (4 tot 5 jaar) en ze worden vaker vervangen. Bovendien houden de inschrijvingscijfers geen rekening met de tweedehandsmarkt. We kunnen schatten dat een op vijf auto’s op onze wegen een bedrijfswagen is.)

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten