Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Porsche Taycan: uitverkocht tot 2021?

Verwachte lancering : 01-06-2019

Geschreven door Klaas Janssens op 14-12-2018

Volgend jaar komt Porsche met de elektrische Taycan. Wie een exemplaar wil, zal wel nog even moeten wachten. Want de productie zou uitverkocht zijn tot 2021.

In de loop van 2019 zal Porsche de elektrische Taycan onthullen, de commercialisatie volgt enkele maanden later. Toch is de productie al uitverkocht tot 2021, want de voorbestellingen lopen als een hogesnelheidstrein. Dat zegt Klaus Zellmer, CEO van de Noord-Amerikaanse tak van het Duitse merk. Al worden die beweringen intussen tegengesproken door de Belgische Porsche-invoerder D'Ieteren.

Aanvankelijk plande Porsche een jaarproductie van een 20.000 exemplaren, gebouwd op een gloednieuwe assemblagelijn in Zuffenhausen. Maar dat cijfer is intussen opgetrokken tot 30.000 stuks, een aantal dat zowel de Taycan als de avontuurlijker aangepakte Taycan Cross Turismo omvat.

Binnen Europa doet de Porsche Taycan het niet alleen uitstekend op een EV-aantrekkelijke markt zoals Noorwegen, ook in Frankrijk en België zou de elektrische sportsedan op veel belangstelling kunnen rekenen. De Duitsers hebben ook uitgezocht waar die Taycan-klanten vandaan komen. Van bij Tesla.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten