Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Inschrijvingen juli 2021: de onzekerheid weegt

Geschreven door Frédéric Kevers op 03-08-2021

Het aantal inschrijvingen van nieuwe auto's in juli 2021 is het laagste van de afgelopen tien jaar. En dat komt niet alleen door de coronacrisis of door de chipschaarste...

Met 27.596 nieuw geregistreerde voertuigen voor de maand juli 2021 is het aantal inschrijvingen met 38% gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit is een historisch laag resultaat, lager dan dat we het afgelopen decennium optekenden tijdens de maand juli. Dat komt niet alleen door de gevolgen van de coronacrisis of door het tekort aan elektronische chips, het probleem ligt dieper. De wat geforceerde overgang naar elektrische mobiliteit lijkt voor onzekerheid te zorgen bij de consument.

Daarbij valt de grote kloof tussen particuliere en professionele kopers op. Voor klassieke consumenten bedraagt de in juli genoteerde daling liefst 49%, voor bedrijfswagens blijft de schade beperkt tot een kleine 27%. Christophe Dubon, woordvoerder van Febiac: "Particulieren willen niet de verkeerde keuze maken en een wagen aankopen die ze over 7 à 8 jaar niet meer kwijt geraken. Bij bedrijfswagens speelt die bekommernis nauwelijks mee." 

Bron: Febiac

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten