Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / Opnieuw gratis rijbewijs voor Waalse werklozen

Geschreven door Frédéric Kevers op 16-09-2021

De Waalse regering heeft besloten het experiment "Passeport Drive" voort te zetten en zal 1,4 miljoen euro vrijmaken om werkzoekenden in staat te stellen gratis hun rijexamen af te leggen.

Passeport Drive 2021

Met het in 2020 opgestarte "Passeport Drive" probeert Wallonië werkzoekenden te helpen om hun kansen op de arbeidsmarkt te verhogen door hen de mogelijkheid te geven om hun rijbewijs gratis te behalen. Dit programma wordt vergezet, de Waalse regering maakte nog eens 1,4 miljoen euro extra vrij voor 2021. De formule wordt ook aangepast: was de "Passeport Drive" aanvankelijk alleen voor het behalen van een rijbewijs B (voor personenwagens), dan wordt die nu uitgebreid met een rijbewijs AM (voor bromfietsen). Met de achterliggende gedachte dat de werklozen zich geen auto kunnen verloorloven omdat ze plots een rijbewijs zouden hebben. Een bromfiets is doorgaans wel bereikbaar.

>> Meer info: Passeport Drive 2021

Van de meer dan 209.000 werkzoekenden in Wallonië heeft bijna 45% geen rijbewijs. Dan hebben we het over ongeveer 94.000 mensen. Voor 43% van de 60.000 openbare vacatures in Wallonië, is een rijbewijs vereist. Het "Passeport Drive" wordt dan ook gezien als een belangrijke factor voor het economisch herstel van de regio. Nu is die 'Passeport Drive" niet zomaar een geschenk, er zijn verschillende voorwaarden aan het gratis rijbewijs verbonden. 

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten