Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / De A304 – of ringweg – van Couvin is af

Na tientallen jaren van uitstel is de A304, die Charleroi met Charleville-Mésières zal verbinden, eindelijk voltooid. De reis zou nu minder dan een uur moeten duren voor de automobilist.

Op 23 juli 1996 besloot de Europese Raad om een verbinding te maken tussen Frasnes in België en Brûly aan de Franse grens. Het heeft lang geduurd, maar dit snelwegproject tussen Charleroi en Charleville-Mésières loop eindelijk ten einde. Dat deel was de ontbrekende schakel in een ambitieus internationaal project om Rotterdam (Nederland) via Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Charleroi, Charleville-Mésières, Reims, Troyes, Dijon en Lyon te verbinden met Marseille (Frankrijk). Het maakt dus deel uit van de ontwikkeling van het trans-Europeaans vervoersnetwerk.

Ontbrekende schakel

Dit ambiteuze project miste al jaren een deel: de Couvin-ringweg, een stuk asfalt van slechts 8,1 km lang tussen Brûly en Couvin. Deze sectie wordt eindelijk geopend op 1 september 2019, wat de automobilisten die via Charleville-Mésières of Reims willen rijden ongetwijfeld gelukkig zal stemmen. We zullen wel nog tot midden 2020 moeten wachten op de volledige voltooiing van de constructie met een 2x2-rijvaksbaan onder de spoorlijn in Frasnes. Nog iets meer geduld uitoefenen dus, wetende dat het lange wachten verklaard moet worden door de noodzaak om imposante constructies te ontwerpen (wildpassages, vleermuisschoorstenen, droge banken voor kleine dieren, ecoducten voor grote dieren, etc.). Het spreekt voor zich dat de inwoners van Couvin in de wolken zullen zijn als ze zich ontdoen van de honderdduizenden vrachtwagens die elk jaar door het stadscentrum rijden.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten