Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / NIEUWSFLITS - Instorting van een viaduct nabij Genua, 22 doden en 5 zwaargewonden

Geschreven door Valentin Delchambre op 14-08-2018

Een deel van de snelweg A10 nabij Genua (Italië) is ingestort. Italiaans minister van Transport Danilo Toninelli spreekt op sociale media van “een immense tragedie”.

Deze middag is een deel van het Morandi-viaduct ingestort als gevolg van een zwaar onweer dat de regio rond Genua in Italië treft. De directeur van de hulpdiensten van de stad spreekt van “tientallen slachtoffers, waaronder de mensen die op het viaduct of onder het puin zijn overleden”. Een eerste officiële balans meldt 22 doden, waaronder minstens één kind, en 5 zwaargewonden. 7 mensen die onder het puin zijn teruggevonden zijn met helikopters naar nabijgelegen ziekenhuizen gebracht.

Meer dan 200 brandweerlui ingezet

Het bouwwerk uit de jaren 1960 onderging een grondige renovatie in 2016. Na de catastrofe van deze middag blijft er niet veel meer van over. Het drukke stuk snelweg is ingestort op een spoorweg en op een gebied dat gedeeltelijk bewoond lijkt. Op het moment van de ramp zouden minstens tien voertuigen op de brug aan het rijden geweest zijn. Meer dan 200 brandweerlui zijn ter plekke en worden ondersteund door onderzoeksteams, zo verklaarde Italiaans minister van Binnenlandse Zaken Mateo Salvini, die via Twitter verzekert dat de situatie op de voet wordt gevolgd.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten