Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Ford Focus ST: bijna klaar!

Geschreven door David Leclercq op 06-11-2018

Natuurlijk krijgt ook de nieuwe Ford Focus sportieve derivaten. Dan denken we in de eerste plaats aan de ST, want een opvolger van de RS zal nog even op zich laten wachten.

De nieuwe Ford Focus is nauwelijks klaar of de sportversie loert reeds om de hoek. Het gaat om de ST, waarvan verschillende ontwikkelingsprototypes gespot zijn op en rond de Nürburgring.

Veelbelovend

Als we mogen afgaan op de beelden, dat lijkt de nieuwe ST een sportieveling die enthousiast en precies door de bochten scheurt. Net zoals zijn voorganger zweert de nieuwe sportvariant bij voorwielaandrijving, maar voortaan zou je ook via een automatische transmissie kunnen schakelen. Hopelijk wil dat niet zeggen dat de handgeschakelde optie verdwijnt.

Naar de motor blijft het nog raden. Aanvankelijk werd verondersteld dat de sneller Focus over de opgevoerde 1,5 liter-Ecoboost van de Fiesta ST zou beschikken, maar vandaag gaan we ervan uit dat het om een evolutie van het bestaande 2 liter-blok gaat. Of zelfs om de 2,3 liter-krachtbron uit de vorige generatie van de Focus RS, die je vandaag ook in het vooronder van de Mustang vindt.

270 pk

Wat het vermogen betreft, gaan we ervan uit dat de nieuwe Focus ST zowat 270 pk sterk zal zijn. De opvolger van de RS zou dan om en bij de 350 pk gaan onwikkelen. Het debuut van de ST houdt Ford voor het begin van 2019. Al zal dat niet op het autosalon van Genève zijn, daar Ford zijn kat stuurt.

 

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten