Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mercedes GLE en gefacelifte GLC quasi naakt betrapt

Geschreven door Valentin Delchambre op 19-08-2018

De gefacelifte GLC en de toekomstige GLE van Mercedes mogen met steeds minder camouflage buiten gaan spelen. We verwachten dus dat ze elk moment kunnen worden onthuld.

Stuttgart zet zwaar in op SUV’s. De kleine GLB verkeert nog volop in zijn ontwikkelingsfase en de GLC Coupé en GLE worden in 2019 vernieuwd.

GLC: gekend liedje

Voor het uiterlijk van de GLC moeten we geen grote veranderingen verwachten. Binnenin krijgt hij echter het brede infotainmentscherm dat eerder al werd geïntroduceerd in de waterstofversie GLC F-Cell. Motorisch ondergaat hij dezelfde evoluties als de recent bijgewerkte C-Klasse. Zo stijgt het vermogen van de GLC 300 4Matic bijvoorbeeld met 14 pk, van 241 naar 255 pk.

GLE: geen grote verrassingen

Het is niet de eerste keer dat de grote SUV quasi ongecamoufleerd wordt betrapt, dus het design kennen we nu wel zo’n beetje. De constructeur gaf recent ook schetsen van het interieur vrij en uiteraard verwachten we ook daar weer de grote schermen die de rest van het gamma gebruikt. Er komt ook technologie uit de S-Klasse. De gespierde AMG 53-versie, die de huidige AMG 43 moet vervangen, komt onder de machtige AMG 63 die al werd betrapt tijdens testritten.

Harde concurrentie

Dit harde werk bij Mercedes gebeurt niet zomaar. De concurrentie zit namelijk niet stil: BMW komt met een nieuwe X4 en X5 en Audi heeft de Q4 klaar staan voor onthulling. Het segment van de premium-SUV heeft nog mooie dagen in het vooruitzicht.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten