Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Mitsubishi bereidt de terugkeer van de Lancer Evolution voor!

Geschreven door David Leclercq op 28-06-2019

Mitsubishi bereidt de herrijzenis van de iconische Lancer Evolution voor. Het merk wil graag terug naar zijn roots, vooral op het gebied van prestaties.

Zoals zoveel constructeurs had Mitsubishi zijn lot verbonden aan SUV-modellen. Maar daar zou de Japanse constructeur nu op terug kunnen komen, want ze denken aan de comeback van de legendarische Lancer Evolution die debuteerde in 1992. De terugkeer in het high-performancesegment behoort tot de toekomstplannen van Mitsubishi-president Osamu Masuko.

Superieur

Volgens interne, weliswaar onbevestigde Mitsubishi-bronnen zou die Evolution prestaties leveren die superieur zijn aan vele competitiewagens, maar zouden ze wel een zekere veelzijdigheid bewaren. Er wordt gedacht aan een sedan met 4 en aan een hatchback met 5 deuren als koetswerkstijl.

Renault Sport

Volgens diezelfde bronnen zou het best kunnen dat die toekomstige Lancer Evo een heleboel hardware deelt met de Mégane R.S., maar dan in combinatie met de S-AWC-vierwielaandrijving.

Hybride

Reken wel op meer vermogen dan de 300 pk die Renault uit de 1,8 liter-turbo van de Mégane R.S. haalt. Mitsubishi zou immers een mildhybride systeem op 48 Volt toevoegen, waardoor de Evo richting de 350 pk zou evolueren.

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten