Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Mercedes-Maybach S-Klasse gaat PHEV als S 580e

Geschreven door Olivier Duquesne op 09-02-2023

De plug-inhybride Mercedes S 580e is er nu ook als luxueuze Maybach, met een systeemvermogen van 510 pk en een elektrisch rijbereik van 100 kilometer.

De nog luxueuzere Maybach-afgeleide van de Mercedes S-Klasse gaat aan de stekker. Het plug-inhybride aandrijfgeheel wordt een-op-een overgenomen van de Mercedes S 580e, wat wil zeggen dat er een 3 liter-zes-in-lijn van 367 pk gecombineerd wordt met een elektromotor van 150 pk (110 kW).

Het systeemvermogen van die Mercedes-Maybach S 580e bedraagt 510 pk, het gecombineerde maximumkoppel van 750 Nm. Die geëlektrificeerde power zorgt ervoor dat de luxelimousine aan 5,1 seconden genoeg heeft om van 0 naar 100 km/u te sprinten. De elektronisch beperkte topsnelheid bedraagt 250 km/u.

Mercedes-Maybach S 580e PHEV

Batterij, rijbereik en laden S 580e?

Het plug-inhybride aandrijfgeheel van de Mercedes-Maybach S 580e maakt gebruik van een accupakket met een capacteit van 28,6 kWh, wat zich vertaalt in een elektrisch rijbereik van 100 kilometer. De elektrische topsnelheid bedraagt 140 km/u, toch wanneer de batterij nog over voldoende stroom beschikt.

Met een DC-lader kan je de batterijen van de Mercedes-Maybach S 580e snelladen tot 60 kW, zodat een half uur volstaat om het accupakket volledig bij te laden. De geïntegreerde AC-lader werkt op 11 kW. De CO2-uitstoot bedraagt 18 gram per kilometer, het gemiddelde WLTP-normverbruik 0,8 liter.

De Mercedes-Maybach S 580e begint zijn carrière in China, maar zal ook elders ter wereld verkocht worden. Er is nog geen informatie over een Belgische prijs.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten