Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Update – Mini Cooper SE Cabrio: dure EV

Geschreven door Olivier Duquesne op 15-02-2023

De Mini Electric krijgt een cabrioafgeleide. Die volledig elektrische Cooper SE Cabrio is een vrijetijdsauto voor korte ritten en heeft geen uitzonderlijk rijbereik. Het aantal exemplaren zal ook beperkt zijn.

Na het prototype is er nu het productiemodel. Mini heeft uiteindelijk besloten om de Cooper SE Cabrio vanaf april 2023 op de markt te brengen, maar in beperkte aantallen: 999 stuks. Zijn 135 kW (184 pk) sterke elektromotor wordt aangedreven door een batterij met een WLTP-actieradius van maximaal 201 km, met een verbruik van 17,2 kWh/100 km. Mini deelt de capaciteit van de accu niet mee, maar net als bij het prototype en de Mini Electric (zoals de driedeurs Cooper SE tegenwoordig heet) zal die wellicht 32,6 kWh bedragen. De constructeur heeft ook geen indicatie gegeven van het laadvermogen en de laadsnelheid. Maar als we ons baseren op de driedeurs bedraagt die eerste 50 kW. De 0 tot 100 km/u wordt afgehaspeld in 8,2 seconden. Het stoffen dak met Union Black-motief kan elektrisch worden op- en neergeklapt tijdens het rijden, tot 30 km/u.

Speciale velgen

De volledig elektrische Mini Cabrio, die in Nederland wordt geassembleerd, is uitgerust met tweekleurige lichtmetalen velgen van 17 duim die Electric Power Spoke werden gedoopt en van secundair aluminium zijn. Ze zijn specifiek voor deze variant, net als de kleuren Enigmatic Black en White Silver en de sierelementen in Resolute Bronze op het koetswerk. In het interieur fleuren enkele gele accenten de cockpit met zijn oppervlakken in zwarte pianolak op. De sportstoelen voorin zijn verwarmbaar en voorzien van een verstelbare dijbeensteun. Deze vierzitscabriolet heeft een zeer kleine bagageruimte van 160 liter. En omdat het om een beperkte oplage gaat, wordt elk model genummerd. Hoeveel de Mini Cooper SE Cabrio zal kosten, is nog niet bekend. Update: de prijs zou rond de 60.000 euro liggen...

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten